07 Kasvata yritystäsi: Mihin keskityt, sen saavutat

07 Kasvata yritystäsi: Mihin keskityt, sen saavutat

posted in: Unelmat | 0

Mistä unelmoit? Mitä haluaisit tänä vuonna saavuttaa? Isona aiheena Mamaonbisissä on aina ollut unelmien toteuttaminen ja suunnittelu. Tässä jaksossa puhun siitä miten löydät haukan laserkatseen kaltaisen fokuksen tekemiseesi. Miten keskittymällä siihen positiiviseen visioon, unelmiesi elämään, voit sen saavuttaa.

 

Mamaonbis Podcast osa 7

 

 

Jos haluat kuunnella podcastin Spotifyssa, klikkaa tästä >>

Puhelimessa voit kuunnella podcastin myös:

iPhonessa tästä >>

Androidissa tästä >>

 

Ilmoittaudu maksutta Vuosisuunnittelu-webinaariin 16.1. klo 13.30 tästä >>

 

(Poimintoja jaksosta)

Mitä haluaisit kehittää elämässäsi tai bisneksessäsi?

Haluaisitko enemmän järjestystä. Että saisit aikaan, pääsisit alkuun. Et sinusta tuntuisi siltä, että pääset oikeasti eteenpäin. Sen sijaan että junnaisit bisneksen kanssa paikallaan…

Jos haluat eteenpäin, niin sinun pitää tarkentaa suuntaasi.

Vähentää rönsyilyä ja ottaa enemmän konkreettisia isoja askeleita.

Järjestää selkeyttä elämääsi.

Nyt kun meillä alkaa valoisa aikakin Suomessa pidetä, voidaan kömpiä sieltä peiton alta ja ruveta hommiin. Heh. Mutta ei räpiköiden kuten ankanpojat ympäriinsä, vaan sellaisella laaservisiolla joka vaikka haukoilla on.

Faktahan on se, ja sanon tämän aina kun tilaisuus tulee, että jos metsästät kahta kania, et saa niistä kiinni kumpaakaan.

Kuvittele vaikka sitä haukkaa joka liitää ja etsii ruokaa maanpinnalta. Onko sillä vaikeuksia päättää minkä hiiren perään se lähtee? Ja mitä jos se päättää vaihtaa suuntaa viime hetkellä, niin uskotko että lopulta se kuolee nälkään, jos se aina tekee sen? No varmasti!

No meillä yrittäjillähän on ihan hirveesti ideoita. Me olemme synnynnäisiä optimisteja jotka näkevät tilaisuuksia, siis ihan elämän (!) tilaisuuksia, joka puolella. Meillä on silmä kehittynyt siihen, että näemme nopeasti, mitä markkinoilta puuttuu ja meillä on monta bisnesideaa, mitkä vois menestyä.

Mutta mitä niistä lähteä toteuttamaan..?

Kyse on oikeestaan niistä unelmista, minkälaista elämää haluaisit elää? Visioi sitä, miltä elämäsi näyttää, kun olet unelmassasi. Mikä on se unelmaelämä, jonka sä voisit bisneksesi avulla saavuttaa?

Mielestäni paras unelma on sellainen, mikä ei ole liian absurdi, sellainen mitä et oikeasti pysty kuvittelemaan, vaan sellainen mikä pelottaa vähän, mutta tuntuu silti mahdolliselta. Sellainen, mihin tiedät, mitä sun pitää tehdä saavuttaaksesi sen.

Muista, että unelman kannattaa olla rohkea ja iso. Sinunhan ei tarvi saavuttaa sitä heti. Mieti miten kauan yliopistossa opiskellaan, ja miten kauan kasvatat uraa jossain yrityksessä. Jos sun elämä olisi sellainen. Voi olla, että sinulla menisi 20 vuotta, ennen kuin pääset siihen, mihin alun perin halusit. No mikset voisi varata unelmasi toteuttamiselle myös sen ajan? Ja lähteä kärsivällisesti ja systemaattisesti sitä kohti?

No kun olet visioinut unelmasi, niin mieti, mitä oikeastaan juuri nyt teet unelman saavuttamisen eteen. Miten voisit vapauttaa enemmän sun aikaa tai miten voisit tehdä enemmän rahaa..?

Pointtihan tässä kaikessa on se, että tekisit vain niitä asioita, jotka vie sua kohti sitä unelmaa. Eli jättäisit pois ne vanhat riippakivet, jotka estää sua pääsemästä sinne. Mitkä asiat tai ihmiset vetää sua alaspäin. Mitkä taas nostaa. 

Sun pitäisi keskittyä eniten niihin asioihin, joista sä saat energiaa.

Ja siksi on tärkeää, että suunnittelet päiväsi niin, että varaat aikaa keskittymiselle. Sillä se että voit rauhassa keskittyä kehitystyöhön, tuo energiaa.

Eli kertauksena, visioi unelmasi ja usko siihen. Poista negatiiviset ihmiset ympäriltäsi, jotka ei asenteellaan auta sinua saavuttamaan sitä.

No kolmantena sitten: haluaisin, että tekisit mindmapin ”bisneselämästäsi”. Bisneselämällä tarkoitan niitä asioita, joita teet yksin, et perheen tai kavereiden kanssa. Tai oikeastaan niistä asioista, joihin aikasi menee päivisin.

Jos haluat skaalata bisnestä, niin uskon että silloin pitää keskittyä. Siihen omaan ydinosaamiseen. Erityisesti, jos teet töistä, siis tuotat palveluistasi, suurimman osan itse, niin sitä enemmän sinun pitäisi miettiä keskittymistä johonkin tiettyyn alueeseen.

Se tuo selkeyttä niin sinun mieleesi kuin julkisuuskuvaasi. Siis imagoosi. Missä olet erityisen hyvä ja mikä missiosi on tässä maailmassa?

Muista, että ne kiireiset asiat ei yleensä ole niitä tärkeimpiä. Sinä olet yrityksesi, oman elämäsi, johtaja, ja sinä olet se, joka sitä voi kehittää. Rajaaminen vaatii tosi paljon rohkeutta, sillä se vaatii sitä että osaat sanoa ei sellaisille asioille ja ehkä ihmisille, jotka ei palvele sitä lopullista tavoitettasi.

Tee siis hyvä vuosisuunnitelma ja tarkista se neljännesvuosittain. Aseta tavoitteita, visioi, unelmoi, ja keskitä ajatuksesi niihin.

Muista että universumi ohjaa sinua siihen suuntaan, mihin keskityt. Ja siksi kannattaa keskittyä siihen ihanaan, positiiviseen unelmaan.

Comments

comments