09 Kasvata yritystäsi: Mitä teet kun tuntuu että kaikki jumittaa..?

09 Kasvata yritystäsi: Mitä teet kun tuntuu että kaikki jumittaa..?

posted in: Unelmat | 0

 

Tuntuuko sinusta joskus siltä että kaikki jumittaa. Ettet saa aikaan asioita. Et pääse eteenpäin. Että motivaatio ei riitä. Että et jaksa. Koska et ehkä pääse tekemään niitä merkityksellisiä asioita, jotka kehittäisi sinua yrittäjänä ja bisnestäsi.

No tässä jaksossa haluasin puhua siitä, mistä se voi johtua. Ihan tässä viimeaikoina tajusin yhden ison jutun. Siis oikeasti ihan itsestäänselvän, mutta koin sellaisen mahtavan ahaa elämyksen, kun tajusin tämän. 

 

Mamaonbis Podcast osa 9

 

Jos haluat kuunnella podcastin Spotifyssa, klikkaa tästä >>

Puhelimessa voit kuunnella podcastin myös:

iPhonessa tästä >>

Androidissa tästä >>

 

Tässä jaksossa puhun siitä, miten tärkeää yrittäjälle on pitää huoli siitä, että järjestää aikaa:

1. Unelmointiin
2. Suunnitteluun
3. Tekemiseen

Sillä liian usein yrittäjät saattavat jäädä jumiin johonkin näistä vaiheista, tai jopa skipata jonkun.

Ja siitä voi seurata se, että junnaa paikallaan ja kilpailijat puskevat ohi, tai itse kohkaa paikasta toiseen eikä tee tulosta, tai menettää sen ilon tehdä sitä mitä päivisin tekee. Tuntuu ehkä siltä että on vähän hukassa. No kaikissa näissä tilanteissa kyse voi olla siitä että on skipannut jonkun näistä vaiheista. 

Jos skippaat unelmoinnin, et pitkällä tähtäimellä välttämättä mene siihen suuntaan, mihin olisit halunnut. Eli jos viiden vuoden kuluttua huomaat menneesi väärään suuntaan, on sitä vaikeampi muuttaa. Kuin jos olisit tehnyt sen jo nyt.

Toisaalta jos skippaat unelmoinnin, saatat hukata motivaatiosi jossain vaiheessa matkaa. Unelmat on ne, mitkä pitää meidät liikkeellä.

Jos sitten skippaat suunnittelun, unelmat jää vain unelmiksi. Ja suunnitelmaton tekeminen on sellaista sinne tänne räiskimistä. Toisten aikataulujen ja tavoitteiden perässä juoksemista.

Jos unelmasi on siis riittävän innostava ja motivoiva, niin aikaa pitäisi löytyä myös suunnittelulle. ”Where there’s a will, there’s a way.”

No entä jos sitten unelmat ja visiot on kohdallaan ja suunnitelmat tarkasti piirretty mutta tekeminen jää väliin..?

Eli suunnitellaan ja suunnitellaan, mutta koskaan ei ryhdytä tekemään. Silloin voi olla perfektionistin vikaa suunnittelijassa, joka näkee asiat niin hienoina ja täydellisinä, ettei sitten saa niitä tehtyä koska rima on vaan liian korkealla. Verrataan itseä toisiin ja koska ajatellaan ettei itse saa niin hienoa aikaan, on parempi olla tekemättä kokonaan.

Sillon on tosi tärkeää vain aloittaa tekeminen jostain. Tehdä se ensimmäinen ”minimum viable product”. Eli mitä sen minimissään pitää olla. Ja kehittää siitä.

Sanotaan että hyvän pahin vihollinen on täydellinen, ja se, ja ehkä itsetunnon puute, liian suuri itsekritiikki voi joskus olla syynä siihen, että ei vaan saada tehtyä.

Tässä jaksossa puhun näistä enemmän, kuuntele vielä podcastista koko juttu!

Comments

comments