5 tapaa käynnistyä loman jälkeen

5 tapaa käynnistyä loman jälkeen

posted in: Yrittäjyys | 0

 

Nyt on se aika, kun pitäisi herätä lomahorroksesta, jos sellaiseen on päässyt vaipumaan. Tänä kesänä olen itse yksi onnekkaista, joka on oikeasti päässyt lomailemaan. Vaikkakaan lapsivapaata ei tainnut olla yhtenäkään iltana eikä aamuna (päiväsaikaan ehkä joitain hetkiä), niin tämä loma tuntui jo lomalta.

 

maailmanpyorassa

 

Vaikka hypin riemusta takaisin töihin toteuttamaan kesän aikana muhineita ideoita ja toteutinkin jo yhden, niin täytyy tunnustaa, että keskittyminen nyt alussa on hankalaa. Aivot hyrräävät tyhjää. Ajatus harhailee. Tai päässä soi lasten lemppari Gummy bear puolaksi.

 

Miten sitten saada itsensä käyntiin? Miten saada lasten hälinä katoamaan mielestä ja kääntää katse tiukasti kohti tavoitteitaan?

 

Tässä mitä itse aion tehdä.

 

1. Aloita puhtaalta pöydältä

Jos olet seurannut blogiani, olet ehkä huomannut, että rakastan puhtaita pöytiä, tyhjää paperia, johon voi aloittaa luomisen taas alusta. Mikään ei ole virkistävämpää, kuin uudistuminen.

 

Vaikka siivoaminen ei olisi prioriteettilistan kärkipäässä, itse huomaan, että kun tavarat ovat paikoillaan, matkalaukut poissa silmistä ja pöytä puhtaana, niin aivoillakin on enemmän tilaa siirtyä eteenpäin.

 

Tämä ohje siis sinulle, joka teet töitä kotona. Jos sinulla on toimisto kodin ulkopuolella, on asia tietysti eri. Toimistoon eivät lasten lelut ja matkalaukuissa rypistyneet mekot ole päässeet tunkeutumaan. Mutta toimistossakin kannattaa aloittaa puhdistuksella. Tyhjennä paperipinoja, käy läpi postit ja juoksevat asiat. Pyyhi pölyt.

 

Mitä jos keskittyisitkin nyt vain yhteen strategiaan, sen sijaan että tekisit vähän kaikkea?

 

Aloita ajattelemalla, että tyhjennät ja järjestät kaiken. Sähköpostin. Selaimen suosikit. Ehkä voit jopa luopua jostain. Mitä se sitten onkin: tavara tai palvelu. Mitä jos keskittyisitkin nyt vain yhteen strategiaan, sen sijaan että tekisit vähän kaikkea?

 

Tai jos et keksi mistä luopuisit — hanki jotain uutta. Lapsetkin aloittavat koulu- ja päiväkotivuoden reippaammin, kun heillä on uudet kynät tai uusi reppu. Osta vaikka uusi kahvikuppi. Uudista kotisivut tai perusta blogi.

 

2. Priorisoi tehtäviä

tyhjapaperiMitä projekteja tai tehtäviä sinulla on kesken? Miten huomioit asiakkaitasi? Laita asiat tärkeysjärjestykseen rauhassa, kahvikupponen kädessä.

 

Mieti, mikä on tärkeintä, jotta saat taas yrityksen toiminnan käyntiin. Mikä tehtävä tuntuisi kivalta ja toisaalta, mikä olisi pakko hoitaa pois alta? Mikä on kiireistä ja tärkeää, ja mikä ei niin tärkeää?

 

Muista, että pitkän tähtäimen kehittäminen ei koskaan ole vähemmän tärkeää. Joskus ne tehtävät, jotka tuntuvat kiireisiltä, eivät ole yhtä tärkeitä, kuin kehitystyö. Priorisoi nyt vain ne asiat, mitkä vievät sinua kohti omia unelmiasi. Priorisoi itsesi.

 

 

3. Aseta tavoitteet näkyville

Mikä on ensimmäinen tavoite, mihin haluat päästä? Kirjoita tai kuvita se isolla paperille. Tietokoneen työpöydälle. Puhelimen näyttöön. Jääkaapin oveen. Ilmoitustaululle. Laita tavoitteesi näkyviin sellaiseen paikkaan, josta et voi olla sitä näkemättä. Jos mieli loman jäljiltä harhailee, katso tavoitettasi, niin heti alkaa mieleen pulpahtaa asioita, joita sinun pitää tehdä sinne päästäksesi.

 

Motivoi itseäsi palkinnolla. Mitä jos palkitsisit itsesi vaikka päivällä kylpylässä, kun olet saavuttanut tavoitteesi?

 

4. Etsi vertaistukea

Ota kontaktia muihin yrittäjiin. Voisitteko yhdessä järjestää kick-offin syksylle? Jakaa mitä tavoitteita syksylle on ja mistä kukakin aloittaa? Toiset yrittäjät ymmärtävät sinua paremmin kuin kukaan muu, ja ehkä kesän jäljiltä sinulla on asioita, jotka haluat höpistä pois mielestäsi. Asioita, jotka liittyvät yrittämiseen, menestymiseen, markkinointiin, yhteistyökuvioihin tai ajankäyttöön.

 

Etsi juttuseuraksi ihminen, joka antaa sinulle energiaa, eikä vie sitä.

 

Pallottelemalla asioita pois mielestäsi saat ajatuksiin uutta tilaa ja särmää pehmeiden ja vellovien kesäloma-ajatusten paikalle. Etsi juttuseuraksi ihminen, joka antaa sinulle energiaa, eikä vie sitä.

Screen Shot 2015-08-17 at 10.17.10

5. Tarkista elämäntavat

Tunnustan, lomalla on syöty liikaa kakkua ja varmastikin herkuteltu liian usein ravintolassa. Terveet elämäntavat ovat lipsahtaneet mielestä. Lenkkeily ja joogaaminen on jäänyt vähemmälle, vaikka ehkä kävelty on matkoilla senkin edestä.

 

Kun kehon saa hereille, terävöityy mielikin.

 

Nyt on siis aika tarkistaa, että ruokavalio ja liikuntatottumukset ovat kohdallaan. Ottaisitko käyttöön uuden tavan, vaikka aamulenkkeilyn? Kun kehon saa hereille, terävöityy mielikin.

 

Mitä teitkin, ole lempeä itsellesi. Kannusta itseäsi, rakasta itseäsi, olet upea, rohkea ja kaunis. Voimia töiden aloitukseen

Comments

comments

Leave a Reply

Laske myös tämä: *