Digitaalinen markkinointi – miten sitä toteutat?

Digitaalinen markkinointi – miten sitä toteutat?

posted in: Markkinointi | 0

 

Tiesitkö, että tänä vuonna juuri pienille yrityksille digitaalinen markkinointi on huikea mahdollisuus?

 

Moni yrittäjä miettii parhaillaan, miten voisi kehittää bisnestään markkinoimalla paremmin. Miten saisin verkon kautta enemmän yhteydenottoja ja myyntiä?

 

Yrittäjille on jatkuvasti tarjolla erilaisia vinkkejä, kikkoja, uusia teknisiä ratkaisuja, puolivalmiita palveluita, automatisointeja ja maailmoja mullistavia konsepteja. Mikään näistä ei kuitenkaan yksinään markkinointia pelasta. Brändin rakentamisessa, kohderyhmän löytämisessä ja sitouttamisessa konsepti ja kokonaisuus on se, millä on merkitystä. Ja kokonaisuus on täysin yrittäjän itsensä käsissä, sillä kysehän on yrityksen strategiasta ja sen toteuttamisesta.

 

Digitaalisen markkinoinnin strategia syntyy liiketoiminnan tavoitteista ja kohderyhmävalinnoista. Toteutus riippuu paljon resursseista, mutta mitä ainakin kannattaa ottaa huomioon?

 

Tarina on se, millä digitaalinen markkinointi lähtee käyntiin.

 

Kun tapaat tuttuja ja sukulaisia, naapureita tai puolituttuja hississä, mitä kerrot heille yrityksestäsi? Miksi perustit sen? Mikä oli motiivisi lähteä juuri tälle toimialalle? Mitä pidät tärkeimpänä yrityksesi hyötynä asiakkaalle? Mitä sinun asiakkaasi yrityksestäsi ajattelevat? Arjen tavallisista tilanteista löytyy helposti tarina yrityksellesi, kun mietit sitä hetken. Ja tarina on se, joka luo yrityksellesi sielun.

 

Tarinat ovatkin nyt juuri se, mihin yritysten tulisi markkinoinnissaan panostaa. Tarinan avoimuus, rehellisyys ja rohkeus on se, mikä erottaa pienet suurista. Pieni yritys pääsee helpommin lähemmäs ihmistä ja yrityksen tarinan ytimeen.

 

Erityisesti pienillä yrityksillä on nyt tilaisuus nousta esiin kilpailussa digitaalisen markkinoinnin avulla!

 

Digitaalinen markkinointi
Valokuvien jakaminen verkossa lisääntyy. photo credit: Kris Krug via photopin cc

 

Blogi on luonteva paikka kertoa tarinoita, mutta jos et koe itseäsi kirjoittajaksi, voi olla että et ole edes harkinnut blogin aloittamista. Mutta osaatko ottaa valokuvia? Puhua videokameralle? Tai nauhurille? Pystyisitkö välittämään kokemuksia palveluistasi ja tuotteistasi muilla keinoin, kuin kirjoittamalla? Blogi voi olla missä muodossa hyvänsä. Mikä olisi oma tapasi viestiä verkossa?

 

Miksi sitten on tärkeää, että sisältöjäsi jaetaan? Siksi, että mitä enemmän sisältöjäsi jaetaan, sitä enemmän tieto yrityksestäsi leviää ja sitä korkeammalle sivustosi nousee hakukoneiden hakutuloksissa. Näin sitä useampi löytää yrityksesi hakukoneissa. Sinun tehtäväsi kiinnostavan sisällön tuottamisen lisäksi on saada sivustollasi kävijät kiinni, eli jättämään yhteystietonsa!

 

Ja digitaalinen markkinointi on vielä ilmaistakin!

 

Ei suinkaan, digitaalinen markkinointi ei ole ilmaista. Vaikka Facebook-sivujen ja Twitter-tilin avaaminen onkin ilmaista, menee sisällön tuottamiseen aikaa, joka taas on rahaa. Omalle ajalleen kannattaa laskea hinta, erityisesti jos se on kortilla kuten monella yrittäjä-äidillä usein on. Silloin suunnittelu ja priorisointi on sitäkin tärkeämpää. Täytyy siis miettiä mitä kannattaa, ja mitä ei kannata tehdä itse. Voi vaatia muutamia kokeiluja, erehtymisiä, mutta hei: niistähän oppii!

 

Digitaalisen markkinoinnin kurssi

Järjestän Bisneskoulussa koulutusta yrittäjille digitaalisesta markkinoinnista. Kurssi on suunniteltu kaikille niille, joilla on ajan kanssa haasteita mutta tarvitsevat nopeasti täsmätietoa oman digitaalisen markkinointinsa kehittämiseen. Kurssilla ei jaaritella teoreettisia asioita, vaan käydään heti kiinni asian ytimeen: mistä ja miten niitä asiakkaita löytyisi lisää? Ja miten digitaalinen markkinointi kokonaisuudessaan toimii? Missä sinun pitäisi olla mukana juuri nyt ja miksi? Ja mitä sinun pitäisi juuri nyt tehdä? Kurssilla puhun 13 vuoden markkinointikokemuksella sekä yrittäjänä, copywriterina, sisällöntuottajana ja strategisena konsulttina oppimistani asioista.

 

Kurssi koostuu useasta tiiviistä videosta ja sen voi katsoa pala palalta silloin kun ehtii. Ja niin monta kertaa kuin haluaa. Kurssi sisältää tehtäviä, joiden tarkoitus on ohjata sinua eteenpäin omassa tahdissasi. Mikä parasta, voit käydä kurssin missä vain, kunhan nettiyhteys toimii. Kurssilla vastaan muun muassa kysymyksiin:

 

– Miten rakennan kotisivut, joiden avulla saan uusia asiakkaita?

– Mitä kaikkea verkkosivujen suunnittelussa pitää ottaa huomioon?

– Miten saan kotisivuni googlehaun ensimmäiselle sivulle?

– Miten löydän kohderyhmäni verkossa?

– Mistä aloitan ja miten etenen?

– Mistä blogissa voi kirjoittaa? Onko minun pakko aloittaa blogaaminen..?

– Miten suunnittelen yritykselleni tehokkaan sisältöstrategian?

 

Minkälaisiin kysymyksiin digitaalisesta markkinoinnista itse etsit vastauksia?

 

Comments

comments

Leave a Reply

Laske myös tämä: *