Facebookin kuvakoot ja kuvien laatu

Facebookin kuvakoot ja kuvien laatu

posted in: Markkinointi | 0

 

Facebook-markkinoinnissa kuvilla on suuri merkitys. Kuvien avulla herätät huomiota ja houkuttelet klikkaamaan. Kuvien avulla rakennat imagoasi, joten niiden laatuun kannattaa kiinnittää huomiota. Jos joka kerralla ei ole varaa palkata graafikkoa tehtävään, kannattaa kuvat opetella tekemään itse. Se ei ole niin vaikeaa!

 

Jotta saisit kuvistasi laadukkaita, niiden täytyy olla oikean kokoisia ja -muotoisia. Tietysti sen lisäksi, että kuva itsessään on hyvä ja kuvastaa toimintaasi!

 

Kuvien koot vaihtelevat sen mukaan, onko kyseessä Facebook-sivu, -ryhmä, -tapahtuma vai julkaisu. Tästä artikkelista löydät Facebookin kuvien koot ja vinkkejä siihen, miten saat kuvista ja niiden teksteistä laadukkaat.

 

Yleisesti verkossa on tärkeää, että käytetyt kuvatiedostot eivät ole liian suuria, eli että niiden koko ei olisi montaa sataa kilotavua. Jos kuvat ovat liian suuria tiedostoja ja liian ”painavia”, ne latautuvat verkossa hitaasti.

On ainakin kolme tapaa pienentää kuvien kokoja:

1. Pienennä kuvan leveyttä ja korkeutta.

2. Pienennä kuvan resoluutiota.

3. Muuta toiseen tiedostomuotoon: useimmiten kuvatiedostot ovat muotoa kuvannimi.jpg tai kuvannimi.png. Alla näistä lisää tietoa.

 

Miten kuvien koko määritellään?

 

Kuvat koostuvat pienistä pisteistä, pikseleistä. Verkossa olevien kuvien tarkkuus (resoluutio) on 72 pikseliä tuumalla, eli ”ppi” (pixels per inch). Tulostettavissa kuvissa tarkkuuden pitää olla suurempi, yleensä 300 ppi. Kun puhutaan kuvien koosta, puhutaan pikseleistä.

 

facebookinEsimerkiksi tämä kissan kuva on 239 pikseliä leveä, 199 pikseliä korkea.

 

facebookin
Tässä kuvaa on suurennettu liikaa, ja se on ”pikselöitynyt”.

Jos kuvaa suurentaa liikaa, siitä voi tulla rakeinen ja epätarkka. Valitse aina siis juuri oikean kokoinen kuva tai sitten hieman suurempi, jota voit pienentää tai josta voit ”leikata” oikean kokoisen. Muista myös, että jos tarvitset vaakakuvaa, valitse vaakakuva. Pystykuvasta on todella vaikeaa muokata verkkoon vaakakuvaa.

 

Facebookissa on neljä erilaista ”paikkaa”, joissa tarvitset kansikuvan: profiili, sivu, ryhmä ja tapahtuma. Kansikuva on se, jolla määrittelet sivun tunnelman, brändäät itseäsi, yritystäsi, ryhmääsi tai tapahtumaasi.

 

1. Facebook profiili

Jokaisella Facebookin käyttäjällä on oma profiili. Profiilikuvasi, siis oma kuvasi, on pieni neliskanttinen kuva, jonka koko Facebookissa on 160 x 160 pikseliä mutta kuvaa ladatessasi tarvitset kuvan, jonka koko on 180  x 180 pikseliä.

Profiiliisi kansikuvan koko 851 x 315 pikseliä

Profiilikuva 180 x 180 pikseliä

 

2. Facebook-sivu

Jos haluat markkinoida yritystäsi Facebookissa, voit perustaa sille oman sivun.

Facebook-sivun kansikuvan koko 851 x 315

Sivun profiilikuvan koko 180 x 180

Sivun kuvajulkaisun koko 470 x 394

 

3. Facebook-ryhmä

Jos haluat keskustella enemmän asiakkaidesi kanssa, voit luoda heille oman ryhmän.

Facebook-ryhmän kansikuvan koko 801 x 250

 

4. Facebook-tapahtuma

Järjestätkö tapahtumia? Voit käyttää niiden markkinointiin Facebook-tapahtumaa, jonka voit luoda joko henkilökohtaisesta profiilistasi, yrityksesi sivulle tai ryhmälle.

Facebook-tapahtuman kansikuva 784 x 295

(kuvakoot kerätty tästä artikkelista)

i

Tuliko kuvan tekstistä epätarkka?

 

Oletko huomannut, että Facebookin kuvissa tekstin laatu menee helposti huonoksi? Syynä on se, että Facebook paketoi jpg-kuvat, jossa muodossa kuvat usein ovat, vielä pienemmiksi, jolloin niiden laatu heikkenee.

 

Kuvan tekstin epätarkkuuden voit välttää tallentamalla kuvat png-muodossa. Png-kuvat ovat verkossa laadukkaampia eikä Facebook pienennä niiden laatua. Png-kuvat ovat myös huomattavasti suurempia tiedostoja kuin jpg-kuvat, joten yleisesti verkossa kannattaa suosia jpg-kuvia.

 

Facebookin kuvakoot

 

Tein malliksi oheiset kuvat picmonkey.comissa. Toinen kuvista on tallennettu jpg-muodossa ja toinen png-muodossa. Latasin molemmat kuvat Facebookiin, jonka seurauksena jpg-kuvan laatu huononi entisestään. Jos siis haluat tekstiä kuviisi Facebookissa, tallenna ne png-muodossa.

 

Muista myös, että jos haluat käyttää kuvaa Facebook-mainoksessa tai markkinoida sivullasi julkaisemaasi kuvaa, sen pinta-alasta voi olla maksimissaan 20 % tekstiä. Lue tästä lisää aiheesta ja testaa oman kuvasi tekstipinta-ala Facebookin omassa työkalussa.

 

Missä voit muokata kuvia?

 

facebookinJos muokkaat kuvia Picmonkey.comissa (ilmaisessa kuvankäsittelyohjelmassa) voit tallentaessasi valita, haluatko kuvasta jpg:n vai png:n. Jpg-kuvalle voit valita laadun kolmesta eri vaihtoehdosta. Picmonkey kertoo sinulle, miten suuri tiedosto kuvasta milläkin vaihtoehdolla tulee. Tässä kuvassa (oikealla) näet Picmonkeyn kuvan tallennusnäkymän.

 

Lue myös aiemmasta artikkelistani, miten muokkaat Facebookin kansikuvan Picmonkeyssa. Artikkelin yhteydessä on myös opasvideoni aiheesta.

 

Jos jotain kuvien koosta tai laadusta jäi vielä epäselväksi, kysy kommenteissa!

i

i
photo credit: gino.mempin via photopin cc
Cat photo credit: Difusa via photopin cc

 

Comments

comments

Leave a Reply

Laske myös tämä: *