HubSalo luo uutta toivoa yrittämiseen

HubSalo luo uutta toivoa yrittämiseen

posted in: Yrittäjyys | 2

 

Päivä päivältä olen varmempi siitä, että olen muuttumassa Bridget Jonesiksi. Olin varmempi siitä kuin koskaan, kun tänään seisoin tien 1072 varressa, jossain Sammatin paikkeilla puhelin kourassa, bensa lähes lopussa epätoivoisena, ja jo tunnin myöhässä. Ilman tietoa siitä, missä on lähin bensa-asema.

 

Olin menossa vierailemaan HubSalossa, ensinnäkin toimittamaan sen perustajalle Tiina Vainiolle hänen tilaamansa kaksi Planneria, mutta myös esittelemään Plannerin ideaa. Samalla halusin tutustua uuden yrityshotellin tiloihin.

 

Aikatauluni romutti aamuinen kiertomatka Lauttasaaren painotalolle, jossa kävin tarkistamassa Plannerin seuraavan painoksen mallikappaleen. Viimeiset korjaukset ja tilauksen tehtyäni, olin jo auttamattomasti myöhässä, ja näin jälkiviisaana minun olisikin pitänyt siirtää Salon vierailua. Mutta koska kuvittelen pystyväni mihin vain, kuvittelin ehtiväni vielä Saloonkin, ehkä puolessa tunnissa. Lohjan kohdalla bensavalo oli jo syttynyt, mutta kuvittelin pääseväni vielä Saloon asti tankillani, joka näytti 55 kilometria. Väärässä olin ja kilometrit hupenivat huimaa vauhtia. Tajusin, että moottoritietä pitkin en pääse seuraavalle bensa-asemalle ja käännyin seuraavasta liittymästä ylös, ajoin jonkin matkaa eteenpäin ja totesin että en pääse enää pitkälle, jos asemaa ei löydy. Onneksi ohi ajava auto pysähtyi ja avulias naishenkilö ajoi etsimään minulle asemaa. Sellainen löytyi muutaman kilometrin päästä ja sain auton tankattua. Perille HubSaloon saavuin yli puolitoista tuntia myöhässä. Onneksi Tiinalla oli vielä minulle aikaa ja pääsin tutustumaan tiloihin.

 

HubSalon tilat ovat upeat! Avoimet, valoisat, värikkäät, tyylikkäät ja viihtyisät. Kaikista näkemistäni yrityshotelleista viihtyisimmät. Sisustuksella ja mielikuvituksella on huikean suuri merkitys viihtyvyyteen. Harmillisen usein näkee hotelleja, joissa jokaisella on oma pikku koppi, jossa istutaan yksin, päivästä toiseen. HubSalon tilat ovat yhteisölliset ja myös toimintaa suunnitellaan avoimeksi ja osallistavaksi. Ilman vetäjää yhteisöllisyyttä ei synny, vaikka halua olisikin. Ihmisillä on kiire ja oli tilaisuus tai yhteisö mikä tahansa, se vaatii itselleen emännän tai isännän.

 

Olen niin ylpeä Tiinasta, ja tyytyväinen siitä, että hän on todella lähtenyt näin mahtavaa hanketta toteuttamaan. HubSalo tuo iloa ja optimismia Salon yrittäjien tulevaisuuteen. Myös Salon kunnan pitäisi aktiivisesti olla mukana tukemassa toimintaa. Olen myös itse kiinnostunut yrityshotellin perustamisesta. Eikä minkä tahansa yrityshotellin, vaan juuri tällaisen kuin minkä Tiina on tehnyt Saloon. Hyvä HubSalo ja Tiina!

 

Niin, seuraava Plannerin painos valmistuu jo ensi tiistaina, se on entistä kompaktimpi ja tiiviimpi pakkaus, joka tällä kertaa tulee suoraan postilaatikkoon. Jos et vielä tilannut, niin tilaa nyt, ennen kuin taas loppuvat!

 

Missä muuten itse teet töitä? Teetkö kotona vai onko sinulla omat tilat? Vai oletko yrityshotellissa tai vuokrapaikalla? Kerro tähän kommenttina!

Comments

comments

2 Responses

 1. Karoliina
  | Vastaa

  Toistaiseksi työskentely hoituu kotoa käsin. Nykyään kun kaikki toimii hienosti sähköisesti tilitoimistossakin, ei toimitilat toiminnan alkaessa ole prioriteetti numero yksi.

  Toimitiloja etsiessä Salon esimerkin kaltainen toimistohotelli olisi todella houkutteleva! Isoissa toimitilarakennuksissa työskennellessäni, kaikki käveli suoraan omiin toimitiloihin ja lounasaikaan omassa porukassa ala-aulaan ruokailemaan ja taas takaisin suorinta tietä omaan toimistoon. Naapureihin ei päässyt tutustumaan (vaikka kiinteistö järjestikin Naapurit tutuksi -tilaisuuksia. Erikseen järjestetyt verkostoitumistilaisuudet ei välttämättä ole toimivin ratkaisu. Näemmä.), hyvä jos katsekontaktia sai naapureihin hississä.

  Olisi hienoa päästä toimitiloihin, jossa yritykset todella verkostoituisivat. Mistä sitä ikinä tietää mitä helmiä siitä naapurista löytyykään! Tiedon jakaminen, toisen auttaminen ja ajatusten vaihtaminen ihan eri alan ihmisen kanssa -> mitä kaikkea uutta voisimmekaan vielä kehittää ja saada aikaiseksi!

  Nyt yhdistämään voimia ja ajatuksia niin saadaan Vihtiinkin tällainen!

  • Anja Kadziolka
   | Vastaa

   Kiitos kommentista Karoliina, ja kiva oli jutella mamaonbis-lounaallakin äsken. Jäädään tosiaan ideoimaan ja miettimään, mistä meillekin tällaiset tilat!

Leave a Reply

Laske myös tämä: *