Itse tekeminen kannattaa – mutta ei aina

Itse tekeminen kannattaa – mutta ei aina

posted in: Vieraskynä | 0

 

Tämän vieraskynän kirjoittaja on Pia Lemmetty, Mamwork Oy:n omistaja, toimitusjohtaja, kolmen pienen lapsen äiti ja Leijonaemo. Mamwork on moderni työnvälityspalvelu, joka välittää huippuammattilaisia pienyritysten lyhytkestoisiin projekteihin.

 

Itse tekemällä voi säästää paljon. Se on totta, mutta vain tiettyyn pisteeseen saakka. Itse tekemällä voi myös aiheuttaa mojovan stressin tai stiplata niin, että seuraukset ovat arvaamattomat.

 

Olen aina inhonnut tiettyjä kotitöitä. Vuosikaudet irvistelin pyykkivuoren kanssa, koska ajattelin että kunnon perheenäidin tehtäviin kuuluu pyykkihuolto. Viikkasin, lajittelin, silitin — ja olin aina pahalla tuulella pyykkipäivänä. Eräänä päivänä mietin, että mitäpä jos keskittyisin siihen mitä osaan ja mistä pidän, ja palkkaisin ansaitsemillani rahoilla jonkun toisen valloittamaan pyykkivuoreni? Se miete oli yksi parhaista koskaan päähäni eksyneistä. Nyt meillä on siistit kaapit ja hyväntuulisempi äiti.

 

Asiantuntija voi suoriutua muutamassa tunnissa sellaisesta hankkeesta, johon asiaan vihkiytymättömällä menisi viikko.

 

Jokaisella meillä on omat henkiset pyykkivuoremme. Jollekin se on kirjanpito, toiselle tietotekniikka ja kolmannelle myyntityö. Vaikka yrittäjillä on monesti rahat tiukalla, kannattaa miettiä tarkkaan, kannattaako aivan kaikkea tehdä itse. Asiantuntija voi suoriutua muutamassa tunnissa sellaisesta hankkeesta, johon asiaan vihkiytymättömällä menisi viikko.

 

ulkoistaminenMamwork välittää hoitovapaalla olevia asiantuntijaäitejä yritysten lyhytkestoisiin projekteihin. Mamworkin kautta yrityksellä on mahdollisuus saada asiantuntija käyttöönsä vaikka muutamaksi päiväksi tai esimerkiksi säännöllisesti kerran kuukaudessa. Asiantuntija voi hoitaa toimistorutiineja, palkkahallintoa, suunnitella markkinointia tai kehittää taloushallinnon raportointijärjestelmän.

 

Ulkopuolisen asiantuntijan käyttäminen maksaa projektin laadusta ja kestosta riippuen n. 200 – 500 euroa päivässä. Tällä rahalla yritys saa vahvistuksen tiimiinsä ilman mitään erillisiä kuluja: Mamwork hoitaa palkanmaksun, vakuutukset ja muut sivukulut. Mamworkin toiminta perustuu suunnitelmallisuuteen ja läpinäkyvyyteen. Jokainen projekti suunnitellaan tarkoin asiakkaan ja asiantuntijan kanssa yhdessä, jolloin kustannukset tiedetään tarkasti etukäteen. Jokainen osapuoli tietää myös, kuinka paljon rahaa mihinkin kuluu.

 

Kun naisesta tulee äiti, muuttaa huono omatunto vakituisesti asumaan jonnekin menestymisen halun ja äitinä olemisen välimaastoon.

 

Meidät on kasvatettu itsenäiseksi ja haluamme olla vahvoja. Jokaisen naisen vakiokumppani on huono omatunto, ja kun naisesta tulee äiti, muuttaa huono omatunto vakituisesti asumaan jonnekin menestymisen halun ja äitinä olemisen välimaastoon. On hyvä muistaa, että aivan kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Kannattaa miettiä, miten voi helpottaa omaa taakkaansa: mitkä asiat ottavat paljon enemmän kuin antavat? Näiden asioiden tunnistaminen on ensimmäinen askel kohti kevyempää oloa ja parempaa omatuntoa.

 

Seuraava askel on ulkoistaminen. Tässä askeleessa Mamwork ja muut vastaavat yritykset voivat toimia yrittäjän kumppanina. Yritystoiminnan jatkumisen ja kannattavuuden kannalta on ehdottoman tärkeää, että yrittäjä itse ei kuukahda henkisen pyykkivuoren alle, vaan hakee apua ja oppia silloin, kun sitä tarvitsee.

 

Mitä tehtäviä itse haluaisit ulkoistaa?

 

Comments

comments

Leave a Reply

Laske myös tämä: *