Kaksi mahtavaa vuotta – kolme loistavaa oppia

Kaksi mahtavaa vuotta – kolme loistavaa oppia

posted in: Unelmat | 0

 

Tasan kaksi vuotta sitten aloin herätä vauva-ajan usvasta. Yhtäkkiä huomasin, että olen järjissäni taas. Ajatus tuntui selkeämmältä kuin aikoihin. Silloin perustin Mamaonbis-sivuston, jonka ympärille alkoi muodostua Mamaonbis-yhteisö. Tänään Mamaonbis täyttää 2 vuotta!

 

Viimeisten kahden vuoden aikana olen käynyt läpi monenlaisia vaiheita, etsinyt monella tavalla ratkaisuja yrittäjyyden ja äitiyden yhdistämiseen. Yritin saada itseäni järjestykseen kaaoksen keskeltä Plannerin avulla. Kehitin itseäni, jotta saisin pääni järjestykseen. Kehitin yritystäni, jotta saisin talouden kuntoon. Kaikki työ on vienyt minua eteenpäin, mutta nyt huomaan kolme asiaa, jotka ovat tärkeimpiä siihen, että voin nyt paremmin ja olen löytänyt aikaa myös itselleni.

 

1. Keskityn vain yhden palvelun markkinointiin

Vaikka olemme yrittäjä-äiteinä huippuja multitaskaamisessa, siis monien eri asioiden tekemisessä yhtä aikaa, täytyy jotain rajata pois. Meillä on yrityksen lisäksi lapset, koti, itse, ihmissuhteet… monta asiaa hoidettavana yhtä aikaa, joten muokkaamalla yritystoiminnan mahdollisimman yksinkertaiseksi, saa elämää jo selkeytettyä huomattavasti. Sitä paitsi, en usko, että yksi yrittäjä pystyy menestyksellä markkinoimaan ja myymään montaa erilaista tuotetta tai palvelua. Keskittyminen on tie menestykseen.

 

Viime keväänä tein tiukan päätöksen luopua kaikesta muusta, paitsi verkkokouluttamisesta. Nyt rakennan Bisneskoulua ja luon sinne kursseja, joiden uskon vievän itsenäistä yrittäjää eteenpäin, kohti unelmiaan.

 

2. Miten oikeasti haluan tehdä töitä?

Jossain vaiheessa mietin, että olisi kiva löytää kumppani tai vaikka perustaa toimistohotelli, jossa olisi oma työyhteisö, palkata assari, tai ehkä jonain päivänä hankkia työntekijöitä. Nyt en haaveile näistä enää. Mamaonbis-yhteisö riittää työyhteisökseni paremmin kuin hyvin ja olen tyytyväinen itsenäisenä yrittäjänä. En siis yksinäisenä, vaan riippumattomana, itsenäisenä yrittäjänä.

 

Vapaus on minulle tärkeää.

 

Online-bisnekseen keskittyminen onkin varmasti ollut yrittäjyyteni paras päätös, sillä se on lisännyt huikeasti vapautta jo ennestään vapaaseen yrittämiseen. Nyt tuotan, myyn ja toimitan palveluni täysin verkon välityksellä, joten ei ole väliä, missä tai milloin teen töitä.

 

3. Uskon siihen, mitä teen

Olen huomannut, että tärkeintä on löytää varmuus siihen, että se, mitä tekee. Uskon itse vahvasti siihen, että se, mitä olen vuosien varrella tehnyt ja mitä nyt teen, tulee kantamaan hedelmää. Olen varma siitä. Ja se tuo uskoa ja motivaatiota kaikkeen tekemiseen, niin vapaalla kuin töissä.

 

Uskon, että elämästä tulee vielä sellaista, mistä olen aina haaveillut. Ja nyt voin nauttia jokaisesta käänteestä, tuloksesta ja askeleesta matkallani.

 

Ensi viikon torstaina juhlitaan Mamaonbis-yhteisön kaksivuotissyntymäpäivää Helsingissä, Teurastamon Pääsalissa Mamaonbis-lounaalla.

 

Artikkelin kuvan minusta otti Puolassa Magdalena Błaszczyk

Comments

comments

Leave a Reply

Laske myös tämä: *