Kirjoittamalla paperikalenteriin muistan asiat paremmin

Kirjoittamalla paperikalenteriin muistan asiat paremmin

posted in: Vieraskynä | 0

 

Tämän vieraskynän on kirjoittanut Sanna Mämmi, Life coach, tuottaja, toimittaja ja Nordic Zen Oy:n yrittäjä, jonka oma blogi www.sannamammi.fi käsittelee matkustamista, hyvää oloa ja yrittämistä.

 

Olen ollut freelance-toimittaja jo vuodesta 2003. Oman sisällöntuotantoyritykseni Nordic Zen Oy:n perustin helmikuussa 2013. Viime vuosi on ollut todella kiireistä aikaa. Tällaiselle stressinhallinnan-ohjaajallekin on ollut vaikeaa pystyä hallitsemaan tunteita, ajatuksen juoksua kaiken muun ohessa.

 

Yksi hyvä puoli on tietysti se, että minä olen PANK eli Professionally orientated Ant with No Kids. Eli lapseton, mutta ura orientoitunut täti (joka palvoo ystäviensä lapsia kaikenmaailman hienoilla lahjoilla). En siis ole MamaOnBis. Koska lapsia ei ole, käytän kaiken vapaa-aikanikin firman edistämiseen ja huomaan välillä tekeväni töitä 24/7.

 

En pystyisi hallitsemaan itseäni, jos en kirjoittaisi kaikkea ylös paperille. Siis paperikalenteriin. Kyllä, olen sen vannoutunut käyttäjä ja tulen käyttämään paperista kalenteria jatkossakin.  Muutaman kerran joku on todennut, että ”Siirtyisit sähköiseen, kun se on niin paljon helpompaa” ja ”Haloo! Sulla nyt on puhelimessa kalenteri!”. Niin on, tiedän.

 

On varmasti paljon helpompaa näpytellä kaikki sähköiseen kalenteriin ja laittaa muistutus puhelimesta päälle. Voit unohtaa asian sen jälkeen, koska se on puhelimessa, eikö niin? Mutta muistatko koko viikon tapaamiset tai hahmottelemasi ajankäytön? Et varmaankaan. Minäpä muistan.

 

Se johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että käytän aikani kalenterin piirtämiseen tai käsin työstämiseen. Näin muistan katsomatta missä kohtaa viikkoani on tyhjempää ja missä täydempää. Jos käytän eri värisiä kyniä tai vaikkapa alleviivaustusseja, muistan värit. Vihreä on joogaa tai urheilua, punainen ja oranssi liittyvät työhön. Keltainen taas kertoo minulle tapaamisista ystävien kanssa.

 

Lisäksi kirjoittaminen antaa aikaa ajatella. Kalenteri on minulle kuin ystävä, päiväkirja joka kulkee matkassa mukana ja johon ammennan ideoita, muistiinpanoja, rakkaudentunnustuksia (omalla koodikielellä) tai mitä tahansa milläkin hetkellä tulee mieleen. Voin palata kirjoituksiini myöhemmin ja luoda niiden avulla isompia kokonaisuuksia.

 

Koen, että kalenteri ei oikeasti ole edes kalenteri vaan se on oma kirjani tulevalle vuodelle. Kun sen täyttää oikein, siitä voi kirjoittaa kirjan. Tai blogin. Jos kalenterit säästäisi, mitä kaikkea muistuisi mieleen? Sähköinen kalenteri ei muista mitään. Se ei herätä yhtä hyviä tunteita. Se on vain ohjelmisto, kone. Minä olen ihminen, jolla on ilo saada kirjoittaa, piirtää ja luoda. Luomisen kautta syntyy parempia ideoita.

 

Nautinnollista vuotta 2014. Muistithan tehdä myös oman tavoitekartan tuleville vuosille?

 

Sanna Mämmi

Yrittäjä, tuottaja, toimittaja

Mindfulness CFM

Nordic Zen Oy

www.nordiczen.fi

 

Voit seurata henkilökohtaista blogiani videoineen:

www.sannamammi.fi

Comments

comments

Leave a Reply

Laske myös tämä: *