Minkälainen on hyvä visio ja unelma?

Minkälainen on hyvä visio ja unelma?

posted in: Unelmat | 0

 

Miten visioit tulevaisuutesi? Mistä unelmoit? Kysyin sitä jo aiemmin, mutta nyt tämä kysymys on todella ajankohtainen. Olen havainnut, että suurien unelmien hahmottaminen on monelle vaikeaa. Olemme periaatteessa tyytyväisiä siihen, mitä meillä nyt on, mutta kaikki unelmoivat silti paremmasta taloudellisesta tilanteesta. Onko se riittävä unelma?

 

Ehkä unelmat seuraavat Maslowin tarvehierarkiaa. Jos ihminen näkee nälkää, hänen voi olla vaikea visioida itseään maan presidenttinä, josko näkee mitään tarvettakaan sille. Hän unelmoi siitä, että hänellä olisi aina ruokaa pöydässä. Kun hänellä on ruoka pöydässä, hän unelmoi paremmasta pöydästä. Kun pöytä, asunto ja auto on sitä mistä on unelmoitu, tai lähellä sitä, hän unelmoi perheestä, lomasta, vapaudesta, maailman parantamisesta.

.

6 Lessons Oprah Learned from the World’s Biggest

 

Visio siirtyy sitä mukaa, kun tavoite tulee lähemmäksi. Näin se on ainakin minulla. Tuskin koskaan tavoitan tilannetta, jossa olisin saavuttanut kaiken. Enkä haluaisikaan. Missä ikinä elämäntilanteessa olemmekaan, tarvitsemme visiota siitä, mihin tästä eteenpäin.

 

”The only thing worse than being blind is having sight but no vision.” Helen Keller

 

Syy, miksi unelman tulisi olla riittävän suuri, on se, että sen tavoittaminen olisi riittävän houkuttelevaa. Pienet unelmat eivät ole riittäviä suurien elämänmuutosten tekemiseen. Ja jos jotain uutta haluaa tavoittaa, muutoksia täytyy tehdä. Mutta muitakin syitä voi olla, miksi unelmiaan ei lähde tavoittelemaan. Ehkä joku tai jokin jarruttaa. Jarruja voivat olla ympäröivät ihmiset, itsetunnon puute tai opitut uskomukset.

 

Yleiset mantrat yrittäjyydestä voivat jarruttaa joitain aloittamasta omaa yritystä. Pelätään epäonnistumista. Mutta pitäisikö pelätä enemmän sitä, jos ei koskaan edes kokeile..?

 

”There’s no sin in failing. The sin is in never trying.” Paula Deen

 

Jos kaikki unelmoivat paremmasta taloudellisesta tilanteesta, miksi kaikki eivät ole motivoituneita tavoittelemaan unelmaansa? Siksi, koska raha ei ole hyvä motivaattori!

 

Unelman pitää syntyä sisältä, tarpeesta tehdä jotain. Tarpeesta vaikuttaa, toteuttaa itseään, jakaa luovuutensa muille, auttaa muita, tehdä maailmasta parempi paikka elää ja asua. Unelma, joka on tavoittelemisen arvoinen, kouraisee vatsanpohjasta, kirkastaa silmät ja herättää eloon.

 

Mistä itse unelmoit?

Comments

comments

Leave a Reply

Laske myös tämä: *