Minkälainen on seuraava Planner?

posted in: Ajanhallinta | 0

Nyt, kun ensimmäiset Plannerin käyttäjät ovat kokeilleet Planneria omassa elämässään kolmen kuukauden ajan, on aika miettiä, miten onnistuimme. Ja mikä on Plannerin tulevaisuus? Tein kyselyn käyttäjien kokemuksista ja niiden pohjalta mietimme seuraavan Plannerin sisältöä.

 

 

Elämässä suunnitelmat venyvät ja muuttuvat tämän tästä. Onneksi Plannerin avulla unelmat kuitenkin pysyvät mielessä ja näin elämä vääjäämättä siirtyy kohti niiden toteutumista, vaikka ei kamalan paljon asian eteen tekisikään!

 

Itselläni suurin etu Plannerista on siinä, että se ohjaa miettimään tavoitteita ja auttaa purkamaan ajatukset seuraavan viikon tehtävistä joko viikkosuunnittelunäkymään tai kalenterinäkymän tehtäväsarakkeisiin. Olen toki huomannut muutamia kehityskohtia, jotka ilman muuta parannan seuraavaan painokseen. Olen tyytyväinen myös palautteisiin, sillä ne ohjaavat tekemään oikeita päätöksiä.

 

Mitä kyselyssä sitten selvisi?

 

Suurin osa Plannerin käyttäjistä on onnistunut määrittelemään oman unelmansa ja konkretisoimaan sen tavoitteiksi.

 

 

Kyselyn mukaan suurin osa Plannerin käyttäjistä on onnistunut määrittelemään oman unelmansa ja konkretisoimaan sen tavoitteiksi. Selkeää on kuitenkin se, että vaikka tavoitteet on mahdollista jakaa kausinäkymiin eli neljännesvuosille, niin samaa ei ole helppo tehdä viikkotasolla.

 

Mitä jos tavoitteita suunniteltaisiinkin kuukausitasolla?

 

Planner auttaa käyttäjiään parhaiten ennakoinnissa, tavoitteiden asettamisessa ja ajankäytön suunnittelussa. Planner auttaa rauhoittamaan mieltä suurimmalla osalla (67%) vastaajista!

 

Planner on myös auttanut pääsemään eroon post-it-lapuista ja pitämään muistettavat asiat yhdessä paikassa.

 

Kalenterin viikkonäkymä

 

Moni kaipaa Plannerin kalenteriaukeamalle lisää tilaa, mutta silti yli kaksi kolmasosaa vastaajista on sitä mieltä, että viikkonäkymässä ei riittäisi vain yksi tehtäväsarake. Monen mielestä kalenterissa pitäisi olla kellonajat merkittynä myös viiden jälkeen. Toiveita on siis kumpaankin suuntaan. Joillekin on tärkeää että tehtävät voi jakaa sarakkeisiin omien aiheidensa alle, kun taas toiset toivovat lisää tilaa kellonajoille.

 

Kalenteriin kaivataan lisää tilaa kuitenkaan menettämättä tehtäväsarakkeita.

Viikkosuunnittelunäkymä

 

Kyselyyn vastanneista noin 70 prosentin mielestä Plannerin viikkosuunnitteluaukeama on hyvä juttu. Kuitenkin 22 prosentin mielestä tavoitteiden suunnittelua voisi tehdä kuukauden välein. Muutamien mielestä se, että kalenteriviikkojen välissä on viikkosuunnitteluaukeama, vaikeuttaa kalenterin selaamista ja oikean viikon löytämistä.

 

Mitä siis, jos Plannerin suunnittelu- ja kalenteriosan erottaisi toisistaan?

 

Plannerin kehitys jatkuu!

 

Nyt on aika siis miettiä, miten Plannerin käyttöä voisi helpottaa. Monella on käytössään sähköinen kalenteri, erityisesti jos se on synkronoitu perheen muiden jäsenten kalentereihin. Plannerin tarkoitus ei siis ole korvata sähköistä kalenteria, vaan nimenomaan hahmottaa omaa ajankäyttöä, unelmointia, tavoitteiden asettamista ja niiden saavuttamista.

 

Planner on työkirja. Se on enemmän kuin kalenteri eikä siitä syystä ole aihetta muuttaa sitä peruskalenteriksi. Päätoiminto on kuitenkin oman elämän suunnittelussa ja erityisesti unelmien toteuttamisessa!

 

Näillä ajatuksilla ja palautteilla jatkamme Plannerin suunnittelua. Seuraava Planner on tarkoitus painaa touko-kesäkuun aikana alkamaan elokuusta! Jos haluat kommentoida, kertoa mielipiteesi ja näkemyksesi Plannerista niin kerro rohkeasti kommenteissa. Otan kaikki ideat ja kommentit ilolla vastaan!

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Laske myös tämä: *