Mitä jokaisen yrittäjän pitäisi kesällä tehdä?

Mitä jokaisen yrittäjän pitäisi kesällä tehdä?

posted in: Yrittäjyys | 0

 

Oletko miettinyt, miten pystyt kesällä jättämään työt mielestäsi?

 

Viime aikoina olen törmännyt monessa tilanteessa keskusteluun rentoutumisesta ja miten vaikeaa se on. Kun jatkuvasti puskee töitä kovaan tahtiin, miten yhtäkkiä voi vain pysähtyä? Miten voi rentoutua, jos mielessä pyörii jatkuvasti uudet ideat, tekemättömät työt, keskeneräiset asiat tai jopa tyhjä tili…?

 

Oli tilanne mikä hyvänsä, jokaisen yrittäjän pitäisi kesän aikana pysähtyä, edes hetkeksi.

 

Oli tilanne mikä hyvänsä, jokaisen yrittäjän pitäisi kesän aikana pysähtyä, edes hetkeksi. Piilota työt tai karkaa niitä. Muistele mistä nautit ennen yrittämistä. Tee kaikkesi, jotta saisit hetkeksi mielesi pois yrityksestäsi. Rentoutuminen voi tuoda mukanaan yllättäviäkin oivalluksia ja ratkaisuja polttaviin ongelmiin.

 

Tässä seitsemän keinoa, joiden avulla voit irtautua yrityksestäsi ja rentoutua.

 

1. Järjestele asiat ennen lomaa

Monella on kova loppupuristus töiden kanssa ennen lomaa, kiireessä tehdään työt ”pois” ennen kuin loma alkaa. Mutta mitä jos sen tehtyäsi, vielä viikon verran tekisit lisäjärjestelyitä? Älä pakota itseäsi lomalle ennen kuin olet saanut asiat hoidettua. Kun saat konkreettiset asiat ja ajatuksesi järjestykseen, sinun ei tarvitse aloittaa lomaasi ahdistuksen vallassa.

 

Kun pakolliset työt on hoidettu, istu alas, huokaise ja pura ajatuksesi paperille (tai koneelle). Listaa keskeneräiset projektit ja tee itsellesi ohjeistukset siihen, mistä aloitat loman jälkeen. Kirjoita konkreettisesti ylös asiat, jotka teet VASTA SITTEN. Et loman aikana. Näin jätät hyvästit töille loman ajaksi.

 

2. Tee perheaikataulu

Jos et pysty pitämään lomaa koko kesää, mitä jos pitäisit osia siitä? Päätä yhdessä puolison kanssa, milloin on työaika ja milloin loma-aika. Suunnitelkaa etukäteen myös joitain aktiviteetteja tai matkoja, jos sellaisia on mahdollisuus tehdä. Päätös tästä tuo mielelle rauhan loman ajaksi, eivätkä ajatukset karkaa jatkuvasti työhön.

 

omenapuu3. Keksi lomaprojekti

Jotta saisit ajatuksesi pois työnteosta, keksi jokin luova, rentouttava tai virkistävä projekti. Tee jotain käsin. Kunnosta vanha puutarhakaluste tai neulo kesämekko, maalaa taulu tai rakenna puumaja. Käsin tekeminen on terapeuttista ja pakottaa keskittymään johonkin muuhun kuin työhön.

 

4. Valitse kesäkirja

Kysele tuttavapiiristäsi suosituksia kesäkirjaan. Onko mitään ihanampaa, kuin jäädä koukkuun kiinnostavaan, jännittävään tai hauskaan romaaniin, joka vie mukanaan muihin maailmoihin. Kirja on aina parempi kuin elokuva, kunhan vain löytää sen oikean!

 

kesaloma5. Tee jotain lasten kanssa

Jos meidän lapsilta kysyttäisiin mitä äiti tykkää tehdä, vastaus olisi ruokaa, tai istua tietokoneella. Kesällä yritän irroittaa itseni molemmista. Mitä hauskaa, vähän erilaista, alle 5-vuotiaiden lasten kanssa voisi tehdä?

 

6. Hemmottele itseäsi

Jos se on mitenkään mahdollista, hemmottele itseäsi jollain rentouttavalla hoidolla. Itse haaveilen päähieronnasta. Se on todella tehokas  ja konkreettinen keino puristaa työt pois aivoista, mutta myös nopea ja edullinen tapa rentoutua verrattuna esimerkiksi kylpylälomaan.

 

7. Siirrä työt pois silmistä

Riippuu toki toimialastasi, mutta joskus voi olla vaikeaa saada töitä mielestään, erityisesti jos työpiste on jatkuvasti silmissä. Jos et saa sitä pois silmistäsi tai jos eksyt tietokoneelle jatkuvasti, harkitse matkustamista johonkin, missä ei ole nettiyhteyttä tai jopa sähköjä.

 

8. Pidä muistikirja lähellä

Kun et tee töitä ja rentoudut, melko varmaa on, että mieleesi tipahtelee ideoita, muistat asioita, jotka pitäisi hoitaa tai saat ratkaisun kauan pohtimaasi ongelmaan. Pidä silloin paperi ja kynä lähellä, kirjaa ajatus heti ylös, niin voit jatkaa rauhassa rentoutumista.

 

 i

i

photo credit: Lotus Carroll via photopin cc

Comments

comments

Leave a Reply

Laske myös tämä: *