Miten selviät mielipahasta – 6 vinkkiä

Miten selviät mielipahasta – 6 vinkkiä

posted in: Yrittäjyys | 0

 

Harmittaako? Mokasitko, epäonnistuitko, petyitkö tai tulitko väärinymmärretyksi tai kaltoin kohdelluksi? Törmäsitkö hankalaan ihmiseen?

 

Ikäviä asioita tapahtuu, niiltä ei vain voi välttyä. Mutta miten niiden kanssa selviää?

 

Selvä juttu on se, että asiat pitää korjata. Jos pidämme kaiken harmin sisällämme, se kumuloituu älyttömiin mittasuhteisiin. Jokainen suomalainen tietää sen. Me jurmutamme, mökötämme ja kiehumme itseksemme. Lopulta, kun kansi ei enää pysy päällä, kiehumme yli. Räjähdämme. Todennäköisesti väärälle ihmiselle.

 

Mutta mitä jos et vain saa asiaa mielestäsi? Tai mitä jos et pysty korjaamaan asiaa? Mitä jos harmin aiheutti ikävä asiakas, jota et halua menettää? Yrittäjinä ja äiteinä meillä ei ole aikaa eikä varaa olla pahalla mielellä pitkään. Lapset tarvitsevat sinua iloisena ja jotta motivaatio työhön pysyisi yllä, pitäisi myös innostuksen työhön pysyä yllä.Screen Shot 2014-09-26 at 3.08.11 PM

 

Negatiivisista asioista irtipäästäminen on tärkeää.

 

Kun yksi negatiivinen asia saa sinussa vallan, vaikuttaa se kaikkeen. Voi olla, että ajattelet, että kaikki menee juuri nyt pieleen. Silloin on vaara joutua negatiiviseen kierteeseen, josta täytyy yrittää päästä irti.

 

6 vinkkiä mielipahasta selviämiseen

 

1. Anna itsellesi lupa murehtia hetki.

2. Vaikka pahan olon läpi on vaikea ajatella objektiivisesti omaa oloa, tiedosta, mitkä asiat vaikuttavat siihen, että sinulla on paha mieli.

3. Visualisoi ne ja työnnä ne pois läheltäsi. Päätä, että sinun ei tarvitse olla pahoillasi enää.

 

 

4. Kirjoita ylös ne asiat, joissa olet onnistunut, joissa olet hyvä ja jotka tekevät sinut onnelliseksi. Keskity näihin.

5. Tee jotain fyysisesti raskasta. Mene lenkille tai jumppaan ja pura paha mielesi pois hikoilemalla.

6. Mene suihkuun rauhoittumaan ja sano ääneen: ”Annan anteeksi itselleni. Annan anteeksi muille.” Ja päästä irti.

 

 

“With everything that has happened to you, you can either feel sorry for yourself or treat what has happened as a gift. Everything is either an opportunity to grow or an obstacle to keep you from growing. You get to choose.” – Dr. Wayne W Dyer

 

 i

i

photo credit: Kris Krug via photopin cc
photo credit: Navy Blue Stripes via photopin cc

Comments

comments

Leave a Reply

Laske myös tämä: *