Miten yksinyrittäjä pystyy kasvamaan?

Miten yksinyrittäjä pystyy kasvamaan?

posted in: Strategia | 3

 

Yksinyrittäjä on usein kovin yksin. On vaikea löytää toista ihmistä, joka oikeasti välittäisi ja olisi valmis panostamaan siihen, että yritys menestyisi. Ideoita on paljon ja suunnitelma kasvuun mielessä, mutta omat kädet eivät vain riitä toteuttamaan kaikkea.

 

Siksi olisikin hyvä perustaa yritys yhdessä kumppanin tai kumppaneiden kanssa.

 

Mutta jos kumppaneita ei satu löytymään lähipiiristä kun yritysidea polttelee mieltä, on yrittäjän paras mahdollisuus kasvuun verkostoitumisessa. Yhteistyökumppaneiden löytämisessä. Kumppaneiden, jotka osallistuvat yhteisiin tarjouskilpailuihin ja yhteisten palveluiden myyntiin.

 

Mutta mistä sellaisen kumppanin voi löytää? Pahimmillaan siihen voi mennä vuosia. Sillä täytyy löytää se oikea. Sellainen kumppani, jonka kanssa yhteistyö sujuu. Hengenheimolainen.

 

Yksinyrittäjän ensimmäisen työntekijän palkkaamisen vaikeudesta puhutaan paljon, mutta mitä jos tavoitteena ei olisikaan palkkaus, vaan entistä tiiviimpien yhteistyöverkostojen muodostaminen?

 

Tällaisessa verkostossa luotaisiin yhteinen päämäärä, joka nostaisi jokaisen yksilön toiminnan ihan uudelle tasolle. Ja yhteisen toiminnan! Verkostossa opittaisiin toisilta ja delegoitaisiin tehtäviä. Ja tehtäisiin entistä suurempia tarjouksia.

 

Ja ennen kaikkea kumppanit tukisivat toisiaan.

 

Kun näkemys, arvot, innostus ja motivaatio kohtaavat, on kumppani löytynyt. Yrittäjä elää täydestä sielustaan toteuttaen intohimoaan ja unelmiaan. Ymmärtävässä kumppanuudessa pystytään jakamaan olemassaolon tuskaa ja riemua.

 

Tiimikumppani Mamaonbis-lounaalta?

 

Yrittäjät, joita itse olen tavannut Mamaonbis-lounailla, ovat innokkaita, luovia, avoimia ja omasta elämästään vastuun ottavia. Yrittäjiä, joille jokainen hetki, jokainen uusi tuttavuus on mahdollisuus johonkin uuteen. Sellaisten kanssa haluan jatkossakin verkostoitua.

 

Ja enemmänkin: haluan löytää uusia yhteistyökumppaneita, tiimikumppaneita, positiivisia vaikuttajia joiden kanssa pystyn kasvamaan!

 

Mamaonbis-lounaalta löysinkin juuri tiimikumppanin yritykseeni Vapaaseen. Kumppanin, jonka kanssa jaamme sekä samankaltaista työhistoriaa että arvomaailmaa. Yhdessä kehitimme uuden, ainutlaatuisen Valmentavan digimarkkinoinnin workshopin, jossa yhdistyvät sekä digiosaaminen että luovuusvalmennus ja uusien ideoiden inspirointi. Olemme molemmat mahdottoman innoissamme!

 

 

Ja se onkin yhteistyön paras puoli. On aivan totta, että jaettu ilo on moninkertainen ilo. Jaettu suru on pienempi suru. Ja yhdessä saadaan aikaan enemmän kuin kukin yksinyrittäjä tahollaan yhteensä!

 

Uskon, että tulevaisuudessa Mamaonbis-tapahtumien kautta tutustumme jokainen moneen uuteen sielunkumppaniin, tiimikumppaniin tai jopa yhtiökumppaniin. Mamaonbis-yhteisössä linkitymme toisiimme emme vain Mamaonbis-lounaalla, vaan myös sosiaalisessa mediassa ja jatkotapaamisissa, koulutuksissa ja Unelmailloissa.

 

Ties mitä vielä yhdessä keksimme!

i

Kuva: Anne Jensen-Eriksen

Comments

comments

3 Responses

 1. Tea
  | Vastaa

  Kiitos tämä on täyttä asiaa. Yhdessä ideointi ja tekeminen on antoisaa, se voimaannuttaa!
  Anja, sinun tekstejä on ilo lukea!

 2. Osuit ihan nappiin Anja! Vasta kun löysin kumppanin jonka kanssa yhdessä lähdimme toteuttamaan rehmämentorointiideamme niin pääsin alkuun ja jopa sain oman yritykseni rekisteröityä.
  Yhdessä on ehdottomasti hauskempaa 🙂

 3. Serbro
  | Vastaa

  Täysin totta, että vaikka pää olisikin täynnä uusia liikeideoita ja tulevaisuuden näkymiä, niin erittäin vaikeaa on lähteä yksin yrittämään. Olen täysin samaa mieltä, että on erittäin tärkeää löytää kumppani, jolla on sama päämäärä ja arvomaailma. Pää kiehuu uusia ideoita ja kaikki tuntuu itsesi mielestä huippu hyviltä ja kannattavilta, mutta on erittäin tärkeää jakaa ajatuksiaan muiden ihmisten kanssa ja kuunnella muiden näkemyksiä asiasta. Itse ei aina välttämättä näe mitään parannettavaa omissa ideoissaan ja sen takia on äärimmäisen tärkeää saada ulkopuolista näkemystä saadakseen aikaan todellisia tuloksia. Vaikka miten luulisi pärjäävän hyvin yksin, niin yksinyrittäminen vie erittäin paljon sekä fyysistä, että henkistä voimaa. Jakamalla vastuun toisen kanssa saat varmasti paljon parempia tuloksia aikaiseksi.

Leave a Reply

Laske myös tämä: *