Naisyrittäjien etuja valvovat Yrittäjänaiset

Naisyrittäjien etuja valvovat Yrittäjänaiset

posted in: Yrittäjyys | 0

 

Seija on kirkassilmäinen ja energinen taistelijaluonne, joka on täydellä sydämellään mukana parantamassa naisyrittäjien asemaa Suomessa. Hän on ehdolla Yrittäjänaiset ry:n uudeksi puheenjohtajaksi, joka valitaan tänä sunnuntaina liittokokouspäivillä Seinäjoella. Halusin haastatella Seijaa puhelimitse, jotta me, jotka emme päässeet paikalle, pääsisimme mukaan tunnelmaan.

 

Seija Estlander, oletko jo matkalla?

Olen junassa, puhelu voi pätkiä. Matkalla ollaan kohti Seinäjokea. (Juna saapuu perille)

(Myöhemmin) Nyt ollaan hotellissa!

 

Mikä on taustasi Yrittäjänaisissa?

Olen toiminut varapuheenjohtajana vuodesta 2008 alkaen ja kuuden vuoden ajan monissa eri toimikunnissa. Olen osallistunut moniin Yrittäjänaiset ry:n työryhmiin: viestinnän ja edunvalvonnan.

 

Miten kauan olet toiminut yrittäjänä? Mitä teit sitä ennen?

Neljätoista vuotta. Olen tehnyt viestintää Kongessimaailmalle ja Kauppalehdelle, pankeille ja vakuutuslaitoksille. Ennen sitä olin kymmenen vuotta viestintäpäällikkönä Finland Convention Bureau -organisaatiossa, jossa asiakkaina oli akateeminen maailma ja yliopistot, ulkomailla tieteelliset seurat ja yhdistykset. Hoidin organisaation kansainvälistä viestintää. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri.

 

Minkälaisella fiiliksellä olet menossa liittokokouspäiville?

Jännittää, koska on pistänyt itsensä likoon. Näillä mennään ja jos takkiin tulee se kestetään kuin nainen. Haluan tehdä edunvalvontaa yhdistyksessä. Olen tullut voittamaan.

 

Mitä kipukohtia naisyrittäjillä Suomessa tällä hetkellä on?

Sosiaaliturva, vanhemmuudenkulujen tasaaminen ja veropolitiikka. Yrittämiselle täytyy luoda positiivinen ilmapiiri, jotta myös naisten yritykset kasvaisivat ja työllistäisivät, jos yritykset niin haluavat. Tälle pitää luoda edellytykset. Yhä nykyäänkin moni kuvittelee yrittäjien kierivän rahassa riistämällä muita. Näin ei todellakaan ole.

Suomessa on monesti niin, että naisten yritykset ovat naisvaltaisia ja miesten miesvaltaisia. Tästä syystä vanhemmuuden kulut napsahtavat naisyrittäjien maksettaviksi. Naiset ovat usein kaupan ja palveluiden alalla, miehet taas kuljetus-, teollisuus- ja logistiikka-aloilla. Äidin työnantaja maksaa vanhemmuuden kulut. Tämä pitää saada purettua.

Sosiaaliturvan, eli vanhuuden, sairauden ja työttömyyden ei pidä kuulua yrittämisen riskeihin. Yrittäjillä on aivan erilaiset karenssipäivät esimerkiksi sairaslomalle. Ihmisen pitäisi olla tasa-arvoinen myös yrittäjänä. Yrittäjä tekee kovaa työtä yhteiskunnan hyväksi, sitä pitää tukea!

Veropolitiikalla Seija tarkoittaa alv:n alarajaa, jonka nostamisesta on olemassa myös lakialoite.

 

Mikä saa sinut kiehumaan?

Juuri nuo epäkohdat. Miesten ja naisten pitää voida yrittäjinä lähteä samalta viivalta. Lainsäädäntö pitää tuoda nykypäivään. On törkeää että tytöt joutuvat pätkätöihin ja että naisvaltaiset alat joutuvat maksamaan vanhemmuuden viulut niiltä osin kun Kela ei niitä korvaa.

 

Miksi sinusta tulisi hyvä puheenjohtaja Yrittäjänaisille?

Olen naisasianainen, taistelen, koska en voi katsoa tumput suorana sitä, että naiset eivät saa mahdollisuutta. Olen tässä sydämestäni mukana. Harvasta asiasta sytyn, mutta tästä sytyn.

 

Mikä on ensimmäinen asia, johon tarttuisit puheenjohtajana?

Millä tavalla sitoutetaan jäsenkuntaa, että voidaan kehittää toimintaa. Paikallisyhdistysten tukemista käytännön työkaluja, jotta paikallisten yhdistysten ei tarvitsisi keksiä pyörää aina uudestaan ja uudestaan.

 

Mitä toivoisit yrittäjänaisten jäseniltä, miten voimme vaikuttaa?

Pitäisi kokoontua paikallisyhdistyksissä keskustelemaan siitä, mikä koetaan ongelmaksi yrittämisessä ja sitä kautta yhdistys voi alkaa ajaa niitä asioita.

 

Jännitys jatkuu siis sunnuntaihin, jolloin selviää, kuka jatkaa Yrittäjänaisten, noin 7000 jäsenisen yhdistyksen toiminnan vetämistä!

Comments

comments

Leave a Reply

Laske myös tämä: *