Riitätkö itsellesi?

Riitätkö itsellesi?

posted in: Yrittäjyys | 0

 

Noin vuosi sitten koin herättävän hetken, kun osallistuin erään ystäväni yrityksen 5-vuotisjuhlille. Oman yritykseni 5-vuotisjuhla tuli ja meni ilman että edes huomasin sitä. Miksi?

 

Miksi en juhlinut omaa yritystäni?

 

En nähnyt yrityksessäni juhlittavaa. Vaikka toki pelkkä yrittäminen on jo juhlan aihe, mutta en vielä kokenut yritykseni menestyneen. Vastahan puoli vuotta sitten aloitin äitiyslomien jälkeen alusta. En vielä tienannut riittävästi, eikä minulla oikeastaan ollut aikaa tai yövalvomisilta energiaakaan juhlia. Juhliminen ei juolahtanut mieleeni. Hups.

 

Tämä johdatti minut ajattelemaan sitä, että olenko ylipäätään tyytyväinen siihen, mitä olen saavuttanut? Olen tehnyt ihanat lapset, mutta onko mikään heidän ihanuudessaan minun ansiotani? Yritykseni on sitä mitä haluan ja elän niin kuin haluan, mutta olenko todella tyytyväinen siihen, mitä olen saanut aikaan?

 

Yrittäjä-äidin elämä on täynnä vaatimuksia. ”Yritykseni tarvitsee enemmän huomiotani. Perheeni tarvitsee enemmän huomiotani. Moni asia ja ihminen näiden ulkopuolella tarvitsee huomiotani. Miten saan itseni riittämään kaikille?” Ja milloin oikein alan riittää itselleni?

 

Ja milloin oikein alan riittää itselleni?

 

Vuoden alussa asetin tavoitteita itselleni, joita kohti Plannerinkin avulla pyrin. Yksi tavoite oli muistaa aina juhlistaa ja palkita itseni saavutuksistani. Mutta minkälainen saavutus itse asiassa on juhlan arvoinen? Pieniä saavutuksiahan tapahtuu joka päivä. Useita päivässä. Miten voisimme ilman erityisiä saavutuksiakin olla tyytyväisiä itseemme, ihan koko ajan?

 

Löysin aiheesta artikkelin, jonka lukeminen auttoi käsittämään, miten tärkeää on se, että osaamme arvostaa itseämme. Näiden yhdentoista kohdan lukeminen, ja sanominen itselleen on kuin terapiaa, joten – valmiina?

 

1. Sinä olet (miracle*) ihme. Älä ikinä unohda sitä.

 

2. Olet ainutlaatuinen. Kukaan ei koskaan tule olemaan yhtä hyvä olemaan sinä, kuin sinä itse. Oikeasti.

 

3. Sinä riität. Älä ikinä epäile sitä. Sinuun ei ole mitään lisättävää, mutta voit kehittää itseäsi enemmän sellaiseksi kuin olet.

 

4. Aina voi oppia lisää, mutta se on lahja, ei korjaus sinuun. Oppiminen voi olla hauskaa.

 

5. Jokainen este on mahdollisuus muuttua enemmän sellaiseksi, kuin olet jo.

 

6. Sitoudu siihen, että olet paras versio itsestäsi joka päivä. Määrittele ”parhaus” tilanteen mukaan.

 

7. Anna tilaa muille ihmisille, kun he unohtavat miten hyviä he ovat sellaisina kuin ovat.

 

8. Anna anteeksi. Anna anteeksi kaikilla mahdollisilla tavoilla. Kaikille. Ja kaikista eniten itsellesi.

 

9. Myötätunto on avain anteeksiantoon. Myötätunto tarkoittaa, että tunnustat muiden inhimillisyyden.

 

10. Mitä enemmän annat anteeksi, sitä enemmän nautit itsenäsi olemisesta, sillä sitä kevyempi sinun on olla itsesi.

 

11. Lopulta, kuten alussa. Sinä. Olet. Ihmeellinen.

 

Listan lähde: Tiny Buddha

 

Noin. Miltä tuntuu? Nyt on siis aika olla tyytyväinen siihen, mitä olemme. Sano itsellesi:

  • Olen paras mahdollinen äiti, mitä lapsillani voi olla.
  • Olen ottanut rohkean askeleen alkamalla yrittäjäksi. Minut on luotu yrittäjäksi.
  • Seuraan omaa polkuani ja jo sen perusteella olen oman elämäni sankari.
  • Menestys tulee kyllä, kun sen aika on.
  • Teen vain sen, mihin aikani riittää, enkä sure asiaa sen enempää.

 

Kirjoita vielä nämä sanat, tai itsellesi osuvammat, isolle paperille ja ripusta seinälle. Muistuta itseäsi jatkuvasti siitä, että olet loistava juuri tuollaisena kuin olet!

 

Bisneskoulu
Lauantaina meillä vietettiin Bisneskoulun avajaisten etkoja!

Nyt on siis aika juhlia. Ja itse aloitinkin jo viime lauantaina. Lupasinhan jo vuoden alussa itselleni juhlistaa saavutuksiani!

 

Lapset olivat mummolassa ja kuohuviinipullo jäähtymässä. Bisneskoulun ensimmäinen kurssi ”Digitaalisen markkinoinnin perusteet” oli valmis! Puolentoista kuukauden puserrus on vihdoin tullut loppusuoralle. Kun ystäväni, testihenkilöni, aloitteleva yrittäjä, kertoi olevansa kurssistani ihan tulessa, tajusin, että niin olen minäkin. Olen itse asiassa aivan huikean tyytyväinen itseeni! Käythän tutustumassa, tästä alkaa ihan uudenlainen tapa oppia yrittäjän taitoja!

 

Miten itse juhlistat saavutuksiasi? Vai juhlistatko ollenkaan? Vai siirrytkö vain suoraan seuraavaan haasteeseen? Suuren pinnistyksen jälkeen on tarpeellista hengähtää hetki. Nauttia siitä, että on todella saavuttanut jotain.

 

Jos milloinkaan ei nosta maljaa itselleen, ei sitä kukaan muukaan tee. Jos odottaa vain sitä, että joku joskus nimeäisi sinut vuoden yrittäjäksi, vuoden innovoijaksi tai palkitsee jostain muusta, voi olla että jäät kokonaan ilman kiitosta. Osa yrittäjänä olemista on siinä, että osaamme vetää omat rajamme, mutta myös nauttia elämästä! Olla tyytyväisiä siihen, ketä olemme, mitä teemme ja millainen elämämme on!

 

 

* Mikä ihme meidän kieltämme vaivaa. Sana miracle saa suomeksi käännettynä jotenkin negatiivisen sävyn! ”ihmeellinen (kummallinen?), ihmettelen (negatiivista), ihme juttu, ihme tyyppi”. Joten tässä kohdassa 1 mieti sanan positiivista merkitystä.
photo credit: Gueоrgui via photopin cc

Comments

comments

Leave a Reply

Laske myös tämä: *