Uusi aikakausi alkaa tästä – 3 uutta juttua tulossa!

Uusi aikakausi alkaa tästä – 3 uutta juttua tulossa!

posted in: Mamaonbis | 0

 

Viimeisten vuosien ajan olen keskittänyt voimavarani Bisneskoulun kehittämiseen, jotta saisin tulovirtani kuntoon. Mutta Mamaonbis on ollut jatkuvasti mielessäni. Sillä se on lähellä sydäntäni. Mutta koska bloggaamiseen ei ole riittänyt aikaa, olen miettinyt lopettamista, muutosta, mamaonbisin roolia ja todennut lopulta, että en missään nimessä halua luopua tästä.

 

Joten olen miettinyt paljon sitä, mihin suuntaan Mamaonbis lähtisi.

 

Ja aah, olen niin innoissani että pääsen kertomaan sinulle nyt, mitä täällä seuraavaksi tapahtuu!

 

Joskus ajattelen että Bisneskoulu on mun Jang ja Mamaonbis Jin. Jos tiedät, mitä tarkoitan…

 

Bisneskoulussa puhe on bisneksestä, Mamaonbisissä siitä irtautumisesta.

 

Mutta nyt tasoitan tilannetta. Jatkossa myös Mamaonbisissä puhutaan enemmän bisneksestä. Lopussa kerron kolme isoa juttua, jotka ovat tulossa pian.

 

Viisi vuotta sitten perustin Mamaonbis-blogin innosta puhkuen (kurkkaa eka kirjoitus tästä). On huikeaa, että moni teistä on ollut mukana ihan alusta asti. Tai jopa aiemmin Sekuntielämää-blogista lähtien.

 

Elämäni on juuri nyt kokemassa mullistavia muutoksia.

 

Ensinnäkin iso juttu: lapset eivät enää ole ”alle kouluikäisiä”, joten lasten hakeminen ja vieminen on jäänyt tehtävälistaltani.

 

(Ja voi ihme miten kummalliselta tuntuu. Että lapset menevät kouluun ihan itse. Voiko elämä tosiaan olla näin helppoa?)

 

Toinen juttu on työhuone. Viimeiset kymmenen vuotta olen tehnyt töitä keittiönpöydän äärestä tai kotitoimistolta. En halua sitä enää. Nyt riittää sotkujen yli hyppiminen laput silmillä. Sen kieltäminen, etteivät sotkut muka vaikuttaisi keskittymiskykyyn. Heinäkuussa siirsin toimistoni kodin ulkopuolelle, ja juuri nyt sisustan sitä omaksi pesäkseni. Pakopaikaksi. Luovuuden lähteeksi. Omaksi Mind-Spa:kseni. (Artikkelikuvassa pilkahdus uudelta toimistolta.)

 

Nyt noin kymmenen vuoden ajan olen tehnyt asioita pääpiirteissään yksin. Mutta en enää. Nyt minulla on kirjanpitäjän ja virtuaaliassarin lisäksi myös projektipäällikkö ja pian myös someassari päivittäin. Alan viimein käsittää, miten paljon enemmän yhdessä saa aikaan, kuin yksin.

 

Perustin Mamaonbis-blogin ja yhteisön 2013. Siis viisi vuotta sitten. Nyt, puoli vuosikymmentä myöhemmin, olen löytämässä sen jutun. Sen, miksi oikeastaan alun perin tähän ryhdyin.

 

Viiden vuoden aikana Mamaonbis on kokenut monenlaista.

 

Vuosina 2013 ja 2014 suunnittelin Mamaonbis Planneria, yrittäjä-äidin unelmien kalenteria ja työkirjaa, jossa sivuja löytyi niin unelmien hahmottamiseen kuin tavoitteiksi kyseiselle vuodelle asettamiseen. Vuonna 2015 päätin, että en tee Planneria enää, monesta syystä, mutta enimmäkseen yksinkertaisesti priorisoin sen pois työlistaltani.

 

Viiden vuoden ajan olemme käyneet Mamaonbis-yhteisön yrittäjä-äitien kanssa yhdessä lounailla. Voit uskoa, että hyviä ystävyyssuhteita on solmittu! Bisnestä tehty. Sparrattu. Annettu vertaistukea.

 

Olenkin aina sanonut, että VAIN yrittäjä-äiti voi todella ymmärtää toista. Tätä elämää ei voi käsittää, ilman että on sen elänyt. Vaikka joskus on raskaita aikoja, osaamme nauttia myös yrittämisen vapaudesta. Me emme valita vaan teemme asioille jotain. Kaikki on meistä kiinni.

 

Mutta jottei nyt mene vain yhteisön huippuasenteen hehkuttamiseksi, jatketaan eteenpäin.

 

Vaikka siis lopetin fyysisen Planner-oppaan valmistamisen, tein siitä digitaalisen, ajattoman version: ePlannerin. Myin sitä jonkin verran 2015 mutta lopetin myynnin kun suljin verkkokauppani. Tätä ideaa en vielä ole haudannut, ja voi olla että kehitän siitä vielä jotain uutta.

 

Vuonna 2015 asuimme Puolassa viisi kuukautta ja Mamaonbis-tapaamiset olivat tauolla. Silloin perustin Bisneskoulun. Rakensin ”7 askelta onnistumiseen verkossa” -kurssin, digimarkkinoinnin verkkokurssin yrittäjille, jotka myyvät palveluitaan ja haluavat brändätä itseään yrittäjinä.

 

2016 juoksin ensimmäisen puolimaratonini ja silloin ajattelin miten suuri vaikutus kunnon kohottamisella oli elämääni. Ja siksi halusin ”viedä kapulaa eteenpäin” ja aloittaa yhteiset Bisnesjuoksut. Miten mahtavaa: kävisimme porukalla lenkillä sen sijaan että istuisimme lounaalla!

 

Samana vuonna myimme talomme ja lähdimme peräkärryn kanssa matkaan viettämään seuraavaa talvea Espanjaan. (Joka teki Bisnesjuoksuista vaikean jatkaa…) Samalla rakensin toisen verkkokurssini: ”Rakenna menestyvä verkkokurssi”.

 

Kun palasimme Espanjasta, aloitin Mamaonbis-yhteisössä Mamaonbis Boost -tapahtumat, joita järjestämässä oli aina mukana toinenkin yrittäjä. Järjestimme maksuttomia koulutuksia lounastapaamisten yhteydessä. Mutta koska näiden ilmaisina järjestäminen oli aina aikamoinen homma, päätin lopettaa tapahtumat.

 

Huikeinta ja arvokkainta elämässä on se, että pääsee kokeilemaan mikä olisi se oma tapa elää. Haluaako elää toisella puolella maailmaa vaiko vain käydä siellä silloin tällöin? Mikä on se juttu, johon haluaa keskittyä? Mihin haluaa aikaansa ja energiaansa käyttää..?

 

Ja kun kokeille monenlaista, löytyy se jutun ydin lopulta.

 

Ja niin kävi Mamaonbisin kanssa.

 

Yksi asia, mitä minulta usein kysytään, on mentorointi. Ja se onkin se juttu, mitä rakastan tehdä. Se on se juttu, mihin kaikki, mitä viimeisen viiden vuoden aikana olen tehnyt, on johtanut.

 

Ja kun nyt vihdoin ”näin valon”, tulen rakentamaan Mamaonbisille aivan uuden, oman mentorointiohjelman.

 

Missioni mentorointiohjelmassa on auttaa yrittäjä-äitejä löytämään se oma juttunsa yrittäjinä, jossa voivat loistaa ja menestyä. Ilman että päivät olisivat ”sekuntielämää” ja kädestä suuhun elämistä. Siis henkistä ja taloudellista tasapainoa.

 

Kerron mentorointiohjelmasta lisää myöhemmin. (Psst. siihen voi myöhemmin hakea.)

 

Mutta mitä muuta on tulossa?

 

Jotain aivan huikeaa. En enää ole yksin Mamaonbisissä. Sari Kilpiäinen on yrittäjä ja tuore äiti. Ja hän tulee tuomaan tuoreen näkökulman Mamaonbisiin. Toisen äänen. Uskon, että yhdessä saamme aikaan paljon enemmän!

 

Ja jotain suurempaa!

 

Aloitamme tämän yhteistyön saman tien ja pidämme kick-offin ensi maanantaina. Tule mukaan!

 

Polkaisemme yhteistyön käyntiin live-videossa Mamaonbis Facebook-sivulla maanantaina 27.8. klo 13.00!

 

Kerromme lyhyessä live-videossa itsestämme, elämästämme (ehkä voit samaistua) ja mitä olemme oivaltaneet tästä kaikesta. Toivottavasti ehdit mukaan, siis Mamaonbis-sivulle tapaamaan meitä ”virtuaalisesti”, kommentoimaan, moikkaamaan, kertomaan omasta elämästäsi!

 

Kolmas uusi juttu on se, että aion perustaa Mamaonbisille Podcastin. Uskon, että äänitiedostot mediamuotona sopii meille yrittäjä-äideille parhaiten. Podcastia voit kuunnella lenkillä, kävelyllä, matkalla, kokatessa tai vaikka lasta nukuttaessa. Saat tsemppiä ja sparrausta korvakuulokkeiden kautta. Et vain minulta, vaan myös innostavilta vierailta.

 

Ihanaa, tästä tämä taas lähtee liikkeelle. Yhteisvoimin. Toivottavasti pysyt mukana ja jaat tietoa muillekin yrittäjä-äideille!

 

Comments

comments