Näin aloitat unelmien toteuttamisen.

Näin aloitat unelmien toteuttamisen.

posted in: Unelmat | 0

 

Moni yrittäjä haaveilee siitä, että jonain päivänä voisi tehdä tietokoneellaan töitä valkohiekkaisilla rannoilla, riippumatossa Amazonilla tai vaikka purjeveneellä matkaten ympäri maailmaa. Ah, kuvittele mitä elämää!

 

”Mutta…”

 

”Mutta kun ei ole rahaa, on lainaa, on perhettä, tämä talo, tuo koira ja kultakalat…” Muttien mukana on pelko siitä, että jos uskaltaakin innostua, toivoa, uskoa, ja sitten putoaakin korkealta. Jotkut sanovat, että unelmien toteuttamisen esteenä on se, että unelma on vain liian pieni. Jos palkinto siis on pieni, nälkä ei ole riittävän iso.

 

Uskalla unelmoida isosti!

 

Jotta motivaatiosi heräisi unelman toteuttamiseen, täytyy unelman olla riittävän iso. Palkinnon riittävän suuri. Tarkista siis unelmasi!

 

Unelmoi riittävän suuria unelmia, mutta älä pelkää epäonnistumista. Epäonnistuminen on hyvä juttu. Epäonnistuminen opettaa. Menestyneiden yritysten takana on usein monta epäonnistumista.

 

”Those who dare to fail miserably can achieve greatly.”
John F. Kennedy

 

Unelmien toteutuminen vaatii vankkumatonta uskoa niihin. Jos odotat epäonnistuvasi, epäonnistut varmasti!

 

Mieti siis, mitä tekisit, jos taloudelliset syyt eivät estäisi sinua. Mitä jos mikään sitoumus tai uskomus itsestäsi ei estäisi sinua? Mistä olet aina haaveillut? Ole estoton! Mikä on sinun salainen haaveesi, mistä haaveilit kun olit nuori? Mikä on sinun piilotettu lahjasi, jonka haluaisit jakaa maailmalle?

 

Itse ryhtyisin rokkitähdeksi. Keksin itsekin tähän monta muttaa, mutta kun mietin niitä, mietin todella, niin mikään niistä ei ole riittävä. Kaikki mutat on jollain tavalla kumottavissa. ”En osaa” on ilmiselvä: opettele!

 

Unelmia on monenlaisia, tämä mitä nyt teen on yksi unelmani. Unelmia voi siis olla monta ja yhden toteuttaminen voi viedä lähemmäksi muita. Unelmat voivat liittyä myös itsensä toteuttamiseseen, asuinpaikkaan, perheen perustamiseen tai siihen, että yrityksellä menisi vaan ihan hemmetin hyvin! Monelle jo itse yrittäminen on unelmien toteutumista. Se onkin usein syy lähteä yrittäjäksi. Jos unelmat liittyvät päivittäiseen työhön, itsensä toteuttamiseen, luovuuteen, taiteelliseen ilmaisuun… yrittäminen on keino toteuttaa unelmansa.

 

”If you can dream it, you can do it.” Walt Disney

 

Aloita unelmoimalla.

 

1. Tee kuten edellä neuvoin: mieti, mitä olet aina halunnut tehdä, mistä olet aina unelmoinut?

2. Listaa mutat: miksi et toteuttaisi tätä?

3. Nyt kumoa kaikki mutat.

4. Visioi elämäsi, kun unelmasi on toteutunut. Millainen sinä olet? Millaisessa paikassa elät? Mitä perheesi tekee? Minkälaisia arvoja lapsesi oppivat? Millaisia heistä kasvaa? Käytä tähän aikaa, keskity, mitä TO-DEL-LA haluat elämältäsi. Kuvittele vaikka, että kuolisit huomenna. “Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.” Mahatma Gandhi.

5. Tee nyt vielä enemmän, konkretisoi: surffaa kuvia netistä, tulosta niitä, leikkaa niitä lehdistä. Kuvia, jotka kuvastavat sitä tunnetta, kun unelmasi on jo toteutunut.

6. Tee unelmataulu. Vanha juttu, mutta toimiva. Liimaa unelmasi tauluun, jonka kiinnität seinälle. Vietä sen kanssa aikaa, ihan tositarkoituksella.

7. Surauta kynälläsi lista: mitä kaikkea pitäisi tapahtua, jotta unelmasi toteutuisi. Ala toteuttaa listaasi. Yksinkertaista.

 

”Believe you can and you’re halfway there.” Theodore Roosevelt

 

Nyt on sinun vuorosi: kerro tähän kommenttina, mistä sinä haaveilet!? Mikä unelma olisi niin vahva ja houkutteleva, että todella ryhtyisit muuttamaan elämääsi sen saavuttaaksesi?

Comments

comments

Leave a Reply

Laske myös tämä: *