Vuosi 2014 on ohi – mitä oikein tapahtui?

Vuosi 2014 on ohi – mitä oikein tapahtui?

posted in: Mamaonbis | 0

 

Vuosi 2015 pyörähti käyntiin vauhdilla. Itse en ehtinyt vielä edes aloittaa blogikautta, kun Planner täyttyi tapaamisista ja joulunajalta rästiin jääneistä hommista. Ja pientä lisävivahdetta kiireeseen toi se, että päiväkoti oli kiinni loppiaiseen asti. Nyt ennen kuin aloitan tämän vuoden varsinaiset aiheet, halusin kurkistaa vielä vähän olan taakse. Mitä viime vuonna oikein tapahtui?

 

Vuosi sitten tähän aikaan vuoden 2014 Plannerit oli juuri myyty loppuun. Mamaonbis Facebook-ryhmä perustettiin ja kun joulukuussa olimme käyneet ensimmäisellä Mamaonbis-lounaalla, toinen oli tulossa helmikuun alussa.

 

Vuosi sitten tammi-helmikuussa minulla oli kädet täynnä töitä Bisneskoulun digimarkkinoinnin verkkokurssin kanssa. Noin kahden kuukauden aikana tein 33 videota ja kokosin yhteen 8 viikkoisen kurssin aineistot, työkalut ja tehtävät. Käsikirjoitin, videoin, editoin ja rakensin kurssisivut verkkoon. Muistan, että lähes koko tämän ajan olin flunssassa. Jännitin, miten ääneni kestää videoissa. Jossain videossa tyttäreni yskäisee taustalla, sillä hän oli tietokoneen toisella puolella kipeänä, kun tein voice-overia videoon. Julkaisin kurssin 20 helmikuuta.

 

Maaliskuussa minua pyydettiin mentoriksi Tradenomiliiton mentorointiohjelman aloittelevalle yrittäjille. Keväällä otin yritykseeni työharjoittelijan, joka auttoi minua etätyöskentelevänä digimarkkinoinnin assistenttina. Teimme työtä Facebook-ryhmän kautta ja tapasimme kerran viikossa livenä. Maaliskuussa tapasimme yhteisön kanssa Mamaonbis-lounaalla Wanhassa Satamassa ja pian myös Yritystä Stadiin -tapahtumassa Vanhalla.

 

Hima_lehtiMaaliskuussa kirjoitin artikkelin bloggaamisesta, josta olikin  loppuvuodesta poimittu lainaus Hima-lehteen (kuvassa). Niin, ei tämä mikään suuren suuri saavutus varmaan ollut, mutta minua ei ennen ole lainattu, joten tämä tuntuu hienolta!

 

Huhtikuun lukijatutkimuksessa Mamaonbis-blogi sai arvosanaksi 4,2 ja paljon positiivista palautetta.

”Hyviä aiheita. Lämmin tunnelma. Kannustavaa. You can do it! Voitamme ja rämmimme yhdessä.” Palaute lukijatutkimuksessa.

 

Kesällä kirjoitin ePlannerin, joka on enemmän e-kirja, kuin kalenteri. ePlanner sisältää tarinan siitä, miten minusta tuli yrittäjä, motivoivia lainauksia, ohjeita ja tehtäväpohjia oman intohimon ja unelman löytämiseen.

 

Elokuussa tiivistin blogissani Mamaonbis-idean muutamaan lauseeseen:

”Tulevaisuutta ei voi tietää, eikä kaikkeen voi varautua. Tärkeintä on pysyä itse vahvana, niin henkisesti kuin taloudellisesti. Yrittäminen on kokonaisvaltaista, eikä liity vain paperityöhön, vaan myös ajanhallintaan, itsensä kehittämiseen, rajojen koetteluun, rohkeuteen, itsepäisyyteen ja luovuuteen. Haluan kannustaa ja innostaa yrittäjiä löytämään intohimonsa ja tavoittelemaan unelmiaan sekä löytää keinoja, miten se on mahdollista!” (Mikä on minun intohimoni?)

 

Syyskuussa minua haastateltiin Yrittäjänaiset ry:n valtakunnalliseen jäsenlehteen ”Some-markkinoinnin ABC” -artikkeliin. Voit lukea artikkelin tästä.

 

artikkeliYN

 

Syyskuussa aloitin Digimarkkinointia Yrittäjille -koulutukset sekä Pasilassa että Nummelassa. Koulutus oli kattava kokonaisuus siitä, miten verkkoon voi rakentaa oman strategiansa, miten Googlessa pääsee esiin ilman maksullista mainontaa ja mitä inbound-markkinointi, tai sisältömarkkinointi, oikeastaan on?

 

Lokakuun alussa kävin Helsingin Nuorten Yrittäjien (HYNY) After Work -tilaisuudessa puhumassa digistrategian muodostamisesta. Esityksen aineiston voi käydä katsomassa tästä.

 

Lokakuussa Helsingin Yrittäjät julkaisivat jäsenlehdessään (Yritystä Stadiin) kirjoittamani artikkelin ”5 vinkkiä vaikuttamiseen”. Käy lukemassa juttu tästä.

 

Screen Shot 2015-01-08 at 3.09.08 PM

 

Lokakuussa järjestimme yhteistyössä Mamworkin ja Onnivoiman kanssa ”Äidin unelmien urapajan”, ilmaisen tilaisuuden Lasipalatsissa äideille, jotka pohtivat urakehitystään, tai ehkä yrittäjäksi lähtemistä.

 

Lokakuussa minua haastateltiin YritysForum-lehteen, joka jaetaan noin 30 000 yritykseen Pirkanmaan alueella. Lue koko juttu tästä.

 

Screen Shot 2015-01-08 at 3.19.39 PM

 

 

Lokakuussa kilistimme kuohuvaa meren äärellä Mamaonbis-yhteisön yksivuotissynttäreiden kunniaksi. Lokakuussa syntyi myös idea pikkujouluista, joihin yhdessä Musaamon kanssa kehitimme idean Elastisen aivan mahtavasta biisistä ”Laulava kulkuri”. Onko mitään mahtavampaa tapaa pitää hauskaa tai pistää itseään likoon kuin heittäytyä laulamaan, tanssimaan tai musisoimaan muuten – itselleen sopivalla tavalla? Marraskuun Mamaonbis-jouluista voit lukea edellisestä artikkelista.

 

Joulukuun alussa valmistui tämän vuoden Planner, johon listataan unelmia, ideoita ja tavoitteita.

 

Huh. Enpä käsittänytkään, miten paljon viime vuonna tapahtui. Mahtavinta on se, että viime vuoden aikana olen tutustunut todella moneen upeaan yrittäjään, joista monen kanssa olen erittäin läheisessä yhteydessä. Monen kanssa teen myös tiiviisti yhteistyötä, kehittelemme uutta ja autamme toisiamme eteenpäin.

 

Mutta. Kukaan ei tiedä, miten rankka, uuvuttava, upea, rikas ja rakas viime vuoden taistelu on pienten lasten, yrityksen, sairastelujen, kriisien kanssa ollut. Tai no. Ehkäpä te, yrittäjä-äidit, tiedätte.

 

Tänä vuonna Mamaonbis-yhteisö jatkaa kasvamistaan ja tiivistymistään. Itselläni on valtava into kehittää toimintaa ja paljon uusia ideoita siihen, mitä me oikeasti tarvitsemme. Suunnitelmissa on esimerkiksi yhteinen rentoutumisretriitti luonnon keskelle, tästä lisää myöhemmin! Mutta nyt innolla uusia haasteita ja uutta vuotta kohti. Kiitos että olette mukana <3

 

Kuva Niina Stolt Studio Onni, stailaus Sohvi Nyman

 

Comments

comments

Leave a Reply

Laske myös tämä: *