Ylitä itsesi ja löydä elämä ilman rajoja

Ylitä itsesi ja löydä elämä ilman rajoja

posted in: Unelmat | 0

 

Kun keväällä 2015 päätin keskittyä yrityksessäni vain Bisneskoulun kehittämiseen, ajatuksistani vapautui tilaa minulle itselleni. Aloin kiinnittää enemmän huomiota siihen, miten itse voin. Ja missä kunnossa olin. Liikkuminen oli ollut pitkään satunnaista ja jumituksia oli tietokoneella istumisesta vähän joka puolella.

 

Tiesin, että en saisi itseäni liikkeelle omin voimin, joten etsin apua Googlesta. Näin löysin Olan, personal trainerini Puolassa. Silloin en vielä tiennyt miten suuri onnenpotku se oli. Vaikutukset eivät jääneet vain itseni ylittämiseen puolimaratonissa, vaan johtivat elämää suurempaan oivallukseen.

 

Moni on kysynyt minulta, miten innostuin juoksemisesta ja puolimaratoniin lähtemisestä. Siitä aloin tätä artikkelia kirjoittaa, mutta kirjoittaessani oivalsin, että kyse on jostain suuremmasta. Mutta aloitetaan aivan alusta.

 

Aloitin Olan kanssa treenauksen syyskuussa 2015 reilun 3 kilometrin reiteistä ja puistojumpasta. Aloitus ei ollut helppoa, sen voin kertoa… Aloitimme juoksemalla hitaasti mutta pysähtymättä, ja uskon, että siinä oli se juttu. Tasaisessa hitaassa juoksussa. Ola ei antanut minun pysähtyä, vaan juoksi aina askelmitan edellä minua kirien.

 

Opin, että kehittyä voi niin, että kun puskee aina vähän enemmän kuin mihin luulee pystyvänsä ja sitten vielä kerran, niin seuraavalla kerralla pääseekin jo pidemmälle.

 

Vähitellen kasvatimme juoksumatkan viiteen kilometriin. Ennen Suomeen palaamista ehdin treenata juoksemista Olan kanssa vain kahdeksan kertaa, mutta se riitti innostuksen saamiseen.

 

Pidimme yhteyttä Olan kanssa vielä Suomeen palaamiseni jälkeen. Hän halusi kuulla edistyksestäni. Ja kun kerroin että jaksan juosta jo 10 kilometria hän ehdotti, että lähtisimme puolimaratoniin. Minua ei tarvinnut kauan suostutella. Kaksikymmentäyksi kilometria tuntui mahtavalta ja innostavalta haasteelta!

 

Treeniaikaa oli noin neljä kuukautta. Juoksin läpi talven 3-4 kertaa viikossa. Juoksin pimeässä sateessa ja tuulessa, lumessa ja jäässä. Lumimyrskyssä tai yli 15 asteen pakkasessa en lähtenyt lenkille. Enkä influenssassa. Kävin vielä juoksuvalmentajalla korjaamassa tekniikkaani muutaman kerran ja näin sain polveni kuntoon.

 

Olin päättänyt saada itseni niin hyvään kuntoon, että pääsen puolimaratonin läpi. Ajalla ei niin väliä.

 

Pisin tauko juoksemisessa oli influenssan aikana, josta toipumiseen meni noin kaksi viikkoa. Mutta sen jälkeen, vaikka kuinka treenasin, jaksoin jatkuvasti vain vähemmän. Viimeksi, kun kirjoitin tähän blogiin, luulin, että olen palamassa loppuun tai vakavasti sairas… Sydän tykytti, silmissä pimeni ja päätä huimasi. Mutta selvisin säikähdyksellä. Lopulta kyse olikin vain raudan puutteesta ja kuuden päivän rautakuurin jälkeen tunsin oloni jälleen ”rautaiseksi”.

 

Viime vuoden alussa asetin tavoitteekseni juosta viisi kilometria. Loppuvuodesta tuplasin tuon tavoitteen. Nyt olen juossut 21 kilometria, mitä en olisi vuosi sitten voinut kuvitellakaan. En koskaan aiemmin ollut haaveillut maratonin juoksemisesta, saati edes kymmenen kilometrin. En ehkä vain osannut kuvitella pystyväni siihen…

 

Mutta nyt tiedän, että pystyn enempään kuin osaan kuvitella. Ja että pystyn puskemaan itseni vaikeuksienkin läpi. Tiedän, että rajoja ei ole, ne ovat vain omassa päässäni. Ja mitä enemmän aikaa puolimaratonista on kulunut, olen huomannut, että rajat eivät liity vain juoksemiseen.

 

Kyse on koko elämästä.

 

Olen tietämättäni asettanut rajoja itselleni menestyksestä, tienaamisesta, asumisesta, yhteiskunnan odotuksista ja rajoittanut elämääni yleisten ”totuuksien” mukaan. Toki olen jo kahdeksan vuotta sitten perustanut yrityksen ja lähtenyt perus-oravanpyörästä vapauteen, mutta nyt vasta käsitin jotain suurempaa…

 

Ja nyt osaan nähdä pidemmälle. Yhden rajan ylittäminen on vähitellen rikkonut muitakin ja näen elämäni taas kerran aivan uusin silmin.

 

Ylitä siis odotuksesi ja omat rajasi. Älä anna kenenkään tai minkään rajoittaa elämääsi vaan toteuta unelmasi sellaisesta elämästä, josta et ehkä aiemmin osannut edes unelmoida.

 

Aloita yhden rajan rikkomisesta. Kun rikot yhden, näet muidenkin rajojen hämärtyvän. Kun pääset eroon mielesi rajoista, niin tiedät vihdoin, minkälaisen elämän itsellesi haluat.

 

Ja jos joskus olet ajatellut tekeväsi jotain, että JONAIN PÄIVÄNÄ teet sen, muutat elämäsi, niin parempaa aikaa aloittamiseen ei ole kuin JUURI NYT.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Laske myös tämä: *