Näin yrittäjä-äidit muuttavat maailmaa

Näin yrittäjä-äidit muuttavat maailmaa

posted in: Yrittäjyys | 0

 

Yrittäjä-äidit muuttavat maailmaa omalla tavallaan. Meidän ei tarvitse tehdä vapaaehtoistyötä eikä liittyä politiikkaan, jotta voisimme tehdä maailmasta paremman. Itse asiassa näissä vain turhautuisimme byrokratian ja vastoinkäymisten rattaissa. Yrittäjinä me haluamme asioita eteenpäin ja tehdä asiat omalla tavallamme.

 

Yrittäjinä meillä on koko maailma avoinna meidän visiollemme.Voimme vapaasti toteuttaa visiotamme paremmasta maailmasta ja oman bisneksemme roolista itse parhaaksi näkemällämme tavalla.

 

Yrittäjä-äidit parantavat maailmaa monella tavalla. Tässä miten.

 

1. Yrittäjinä pistämme itsemme likoon ja annamme maailmalle kaikkemme

Yrittäjinä teemme kaikkemme, että yrityksemme menestyisi. Pistämme itsemme likoon henkilökohtaisesti joka päivä. Saamme käyttää vapaasti omia lahjojamme, osaamistamme ja sieluamme tuottaaksemme parhaita mahdollisia palveluita asiakkaillemme. Meille ei kukaan tee ohjeita tai perehdytä meitä vaan luomme itse jotain uutta joka ikinen päivä. Annamme siis kaikkemme, jotta synnyttäisimme jotain uutta, loisimme kasvua ja parempaa maailmaa kaikille.

 

2. Olemme kaikki auttamisbisneksessä

Useimmiten yritys perustetaan, jotta voitaisiin auttaa muita jossain asiassa. Yrittäjällä on missio tehdä asiakkaiden elämästä parempaa ja helpompaa. Yrittäjä auttaa asiakkaitaan ratkaisemaan ongelmia, voimaan paremmin ja pääsemään tavoitteisiinsa. Ihmisten auttaminen on motivaatio kaiken takana. Se on meidän tapamme tehdä maailmasta parempi paikka. Me muutamme asiakkaidemme elämää, ja näin me muutamme maailmaa.

 

3. Bisneksessä on aina takana jotain suurempaa

Emme ole yrittäjinä vain rahan takia. Toki tarvitsemme sitä, jotta voisimme elää ja rakentaa perheellemme sellaisen elämän, jonka heille haluamme. Yrityksen perustamisen takana on usein visio siitä, että voisi tehdä jotain paremmin kuin muut. Yrittäjinä haluamme käyttää omia erityislahjojamme, jotta voisimme täyttää jonkin aukon, jonka näemme maailmassa.

 

Vaikka emme puhu tästä kovaan ääneen ja moni ei tätä ehkä tiedostakaan omassa toiminnassaan (vaikka se siellä olisikin), moni meistä haaveilee siitä, että voisi muuttaa maailmaa, muuttaa asenteita, muuttaa ihmisten elämäntapoja ja käyttäytymistä. Monella meistä on visio siitä, miten maailma olisi parempi, jos… Tämä on se syvempi, suurempi tarkoitus monen (nykyään ehkä useammankin?) yrityksen takana.

 

4. Yrittäjä-äidit kasvattavat lapsistaan itsenäisiä ja vastuullisia

Lapsissa on tulevaisuus. Se, miten kasvatamme lapsemme, määrittelee tulevaisuutemme. Lapset näkevät, miten elämme. Jos äiti toteuttaa unelmiaan, niin hekin voivat. Lapset ottavat meistä mallia, halusimme sitä tai emme. Yrittäjän lapsille tuskin muodostuu ’perusmallia’ siitä, mitä elämän pitäisi olla, vaan he näkevät maailman avoimena. Koska äiti ei välttämättä elä yhteiskunnan perusmallin mukaan, niin hekin voivat luoda omasta maailmastaan sellaisen kuin haluavat. Koska äiti ei syytä yhteiskuntaa tai ketään muutakaan onnistumisista tai epäonnistumisista, lapsetkin ymmärtävät, että vastuu onnesta on heillä itsellään.

 

5. Äiteinä meillä on empatiaa ja rakkautta riittävästi koko maailmalle

Ah, tätä pehmoilua… mutta tarkoitan tätä tosissani. Äitiys on muuttanut meitä. Me näemme lapsen jokaisessa. Osaamme tulkita monenlaista käytöstä ja ymmärtää sitä, lapset ovat sen meille opettaneet. Olemme vahvoja mutta silti empaattisia asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Me äiteinä olemme luontaisia johtajia ja voimme johtaa maailmaa ympärillämme tiukalla mutta rakastavalla otteella.

 

En usko, että ”pehmeyden” ja bisneksessä menestymisen välillä on mitään ristiriitaa. Se asia, mistä itse olen kaikista ylpein omassa toiminnassani on, että olen rakentanut kaiken omalla tavallani. Jos olisin kuunnellut jokaista neuvonantajaa, en olisi tässä. Olen mikä olen, ja olen menestynyt tällaisena tarvitsematta muuttaa omia arvojani tai tapaani toimia. Olen uskonut omaan visiooni vaikka kukaan muu ei siihen olisi uskonut.

 

 

Bisneksen ei tarvitse olla kovaa, vaikka ihmiset bisnesmaailmassa joskus olisivatkin. Vaikka olet vahva, sinun ei tarvitse olla julma menestyäksesi. Voit tienata paljonkin bisnekselläsi ja silti toimia ”pehmeiden” arvojesi mukaan. Elä ja tee bisnestä, strategisia päätöksiä, toimialavalintoja ja asiakasjohtamista arvojesi pohjalta äläkä mieti miten muut päätöksiä tekevät.

 

Tee asioita niin kuin haluaisit lastesikin tekevän, elä niin kuin haluaisit lastesi elävän. Näin teemme maailmasta paremman pieni teko kerrallaan, omalla tavallamme.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Laske myös tämä: *