Yrittäjä Virpi Jumisko – Tähtipöly

Yrittäjä Virpi Jumisko – Tähtipöly

 

”Olen tottunut tekemään töitä päivät ja illat, mutta nyt on aika ottaa aika omaan haltuun. Väsyneenä tietokoneelle jumittuu, varsinkin kun ideoita on paljon.” Kuuntelen Virpin puhetta puhelimessa ja kuvittelen puhujan olevan minä itse. Aivan. Niin. Tiedän. Tämä kuulostaa niin tutulta, eikä näitä asioita voisi sanoa monikaan muu, kuin toinen yrittäjä.

 

Virpi Jumisko on vaasalainen yrittäjä ja äiti. Hän tekee tärkeää työtä. Hänen yrityksensä Tähtipöly Oy pitää huolta ihmisten parhaista ystävistä sen jälkeen, kun aika on heistä jättänyt. Virpin kaksi lasta ovat koululaisia ja mies käy palkkatöissä. Ennen lapsia Virpi oli aktiivinen koiraharrastaja, kasvattaja, kilpailuttaja, treenaaja ja toimihenkilö kilpailuissa. Lemmikit olivat sydäntä lähellä. Harrastuksen kautta syntyi vähitellen myös oma yritysidea.

 

Virpi perusti yrityksensä Tähtipölyn Vaasaan vuonna 2012. Tähtipöly tarjoaa palveluitaan pieneläinten hautaukseen, tuhkaukseen ja muistamiseen. Virpi antaa asiakkailleen mahdollisuuden käsitellä rakkaan lemmikin menetyksestä johtuvaa surua ja auttaa päästämään irti pahasti sairastuneesta lemmikistä. Jo hänen yrityksensä sivuston katseleminen tuo kyyneleet silmiini. Huomaan, että kuolemasta ei puhuta, vaan nukkumisesta, muistamisesta, surutyöstä, tähtipölyksi siirtymisestä. Huomaan, että yrittäjä todella on luonut konseptinsa rakkaudella, ja halulla auttaa muita.

 

Ennen oman yrityksen perustamista Virpi oli työskennellyt viiden vuoden ajan metallialan yrityksessä, josta puolentoista vuoden ajan osakkaana. Jossain vaiheessa hän totesi haluavansa oman yrityksen, jossa voisi itse tehdä päätökset. Kun Virpi huomasi markkinaraon pieneläinten tuhkauksessa, hän tarttui siihen. Yrittäjä tunnistaa hyvän idean siitä, että pelkää jonkun toisen toteuttavan sen. Kun yrittäjä uskoo ideaansa riittävän kovasti, voi helposti kuvitella muidenkin uskovan siihen. Silloin on kiire lähteä toteuttamaan ideaa.

 

Aina menen täysillä kun innostun jostain. Ajanhallinta on todella haastavaa. Yrittäminen on osa minua, eikä sitä voi ”donkata”. Koko ajan kehittelee mielessä että näin pitäisi tehdä ja näin, pitää olla joku paikka mihin kirjoittaa asioita ylös. Planneri on tosi kiva, kun nyt voi järjestää asioita paremmin.

 

Yrittäjille ominaisesti Virpi on täynnä ideoita, paloa toteuttaa niitä ja halukas kasvamaan, kokeilemaan uutta ja mukana täydestä sydämestään. Yrittäminen on hänen elämänsä, perheen lisäksi tietysti. Töitä tulee tehtyä päivät ja illat, välissä jutellaan lasten kanssa tärkeistä jutuista. Jatkossa Virpin tavoitteena on järjestää iltoihin myös omaa aikaa. Harrastaa liikuntaa ja hemmotella itseään.

 

Lasten koulutilanne antoi tilaisuuden harkita vakavasti perheen haavetta asua muualla kuin Vaasassa. Mies sai töitä Turusta ja lapset koulupaikat. Perheen yhteinen päätös oli muuttaa, mutta Tähtipöly jäisi Vaasaan. Edessä olisi kovat ajat – perhe ja yritys eri paikkakunnilla. Tällä hetkellä Virpi matkustaa paljon välillä Vaasa-Turku. Osakaskumppani jää Vaasaan jatkamaan yrityksen käytännön tehtäviä kun Virpi siirtyy perheen mukana Turkuun.

 

Kun kuuntelen Virpin puhetta, moni asia kuulostaa tutulta: ajanhallinta, ideoiden tulva, toteuttamisen palo ja äitiys. Onni siitä, että vihdoin saa tehdä sitä mitä haluaa, vaikka elämä välillä onkin haastavaa. Vaikka yritys vetää  ajatuksia puoleensa kuin magneetti, on ne siirrettävä lapsiin. Sillä tärkeysjärjestyksessä, ja sydämessä, he tulevat kuitenkin ensimmäisinä.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Laske myös tämä: *