Yrittäjätapaaminen Mamaonbis-lounaalla

Yrittäjätapaaminen Mamaonbis-lounaalla

posted in: Mamaonbis | 0

 

Eilen Wanhassa Satamassa, Oma Yritys 14 -tapahtuman yhteydessä tapasimme Mamaonbis-lounaalla. Yrittäjätapaaminen houkutteli mukaan 13 upeaa naisyrittäjää!

 

yrittäjätapaaminen
Kuvaajana tapaamisessa toimi vaivihkaa ja ammattimaisesti Anne Jensen-Eriksen.

 

Lounaalle saapui mukaan yrittäjiä monelta alalta, yhden hengen yrityksistä toistakymmentä työllistäviin. Yrittäjien joukosta löytyi niin ohjelmistoalan, taloushallinnon, siivous-, hyvinvointi-, valmennus-, koulutus- kuin luovan alan yrittäjiä.

 

Olen todella otettu siitä, miten fiksuja, innokkaita ja energisiä naisia joukostamme löytyy! Suuri ja lämmin kiitos vielä kaikille osallistujille!

 

Annukka, Onnellisuusopiston yrittäjä, kiteytti Twitterissä fiiliksen, joka varmasti monelle lounaalta jäi. (Ryhdistä tuli puhe, kun valokuvaaja aloitti kuvaamisen.) Ja jos et vielä ole Twitterissä, tämän keskustelun jatkaminen ja verkostoituminen on yksi hyvä syy liittyä! (Lue täällä muita syitä!) Twitterissä lounaasta twiittaillaan hashtagilla #mamaonbislounas.

 

yrittäjätapaaminen

 

Keskustelun aiheena tapaamisessa oli yrittäjyys. Mikäpä muukaan.

 

Moni yrittäjä löytääkin itsensä tilanteesta, jossa vaihtoehtojen runsaus häkellyttää.

 

Yrittäjäksi lähteminen on iso askel, joka mullistaa elämän. Yhtäkkiä sinulla on täysi vapaus ja vastuu itsestäsi ja voit tehdä mitä vain haluat. Moni yrittäjä löytääkin itsensä tilanteesta, jossa vaihtoehtojen runsaus häkellyttää. Silloin yrittäjä helposti jämähtää paikalleen tai räiskyy joka ikiseen suuntaan. Kumpikin on täysin hyväksyttävää, sillä joskus on aika pysähtyä miettimään, kun joskus taas aika kokeilla kaikkea mitä mieleen juolahtaa. Kumpikin tapa vie lopulta eteenpäin. Ja kasvattaa.

 

”Been there, done that!”

 

Yrittäjänä moni asia tulee työstetyksi. Kun jokin idea jyllää mielessä, on parasta päästää se ulos. Yrittäjänä se on mahdollista. Kun idea on toteutettu, tulee tilaa uusille ja paremmille! Yrittäjänä voi vanhoista jutuista siirtyä kevyesti eteenpäin.

 

Yrittäjällä on täysi vapaus innostua, rakastua ideoihinsa ja pistää itsensä sieluaan myöten likoon.

 

Puheeksi lounalla tuli se, miten yrittäjähenkinen helposti turhautuu palkkatyössä. Monitaitoinen ihminen ei tyydy yhteen karsinaan, vaan haluaa räiskyä moneen eri suuntaan. Suuren yrityksen palkkalistalla se ei vaan ole mahdollista. ”Kukaan ei ole profeetta omalla maallaan” tulee tuskallisen tutuksi silloin, kun esimies torppaa yrittäjähenkisen loistavat ideat ja palavan innostuksen, kunnes itsesuojeluvaisto iskee jarrut pohjaan joka kerta, kun innostus uskaltaa nostaa päätään. Kun motivaatio lähtee kävelemään, on oman hyvinvoinnin kannalta parasta lähteä itsekin. Yrittäjällä on täysi vapaus innostua, rakastua ideoihinsa ja pistää itsensä sieluaan myöten likoon.

 

Yrityksen perustaminen on tietoinen valinta taloudellisen turvallisuuden ja vapauden välillä.

 

Hyväpalkkaisesta työstä yrittäjäksi lähteminen on suuri päätös, varsinkin jos asuntolaina rokottaa perheen taloutta kuukausittain. On selvää, että yrityksen alkutaipaleella yrittäjä ei pysty maksamaan itselleen suurta palkkaa, vaikka se on toki tavoitteena. Ja vaikka palkkaa pystyisikin maksamaan, on raha kuitenkin aina ensin tienattava yritykselle. Kuitenkin kaikki on itsestä kiinni. Palkkatyön voi menettää sekunnissa, eikä siihen voi itse millään tavalla vaikuttaa. On siis itsestä kiinni, kumman vaihtoehdon kokee turvallisemmaksi: palkkatyön vai yrittäjyyden. Joskus palkkatyöstä lähteminen on henkinen, jopa fyysinen pakko — hyvinvointivalinta ja ainoa vaihtoehto, jotta pysyisi järjissään ja toimintakykyisenä.

 

Vertaistuki, jota yrittäjätapaaminen tarjoaa, on kullanarvoista, erityisesti yrittäjä-äidille, jonka elämää ei voi ymmärtää kuin toinen yrittäjä-äiti. Meillä on ideoita, vaan ei aikaa, ja haaste, miten kaiken voi toteuttaa rajallisessa ajassa koskettaa meitä kaikkia. Meidän ihanat, pikkuiset, suloiset pikkunatiaisemme ansaitsevat aikaamme niin paljon kuin sitä vain on mahdollista antaa. Yritys saakin sitten loput.

 

Mikä siis on haasteellisinta yrittämisessä? Ehkä se, miten ehdimme kaiken muun lisäksi hoitaa myös itseämme!

 

yrittäjätapaaminen
Mamaonbis-lounas Wanhassa Satamassa 18.3.2014

 

Olet tervetullut mukaan Mamaonbis-lounaalle, vaikka vasta vain haaveilisit omasta yrityksestä! Jos siis kaipaat lounasseuraa ja haluat samalla verkostoitua tai saada vertaistukea yrittäjä-äidin elämään, olet tervetullut mukaan!

Liity sähköpostilistalle sivun oikeasta yläreunasta, niin saat tietää milloin seuraava lounas järjestetään.

 

Kuvaajana Mamaonbis-lounaalla oli valokuvaaja Anne Jensen-Eriksen.

Comments

comments

Leave a Reply

Laske myös tämä: *